Teisėjo priesaika - įpareigojimas tarnauti žmonėms

2013-04-22, 14:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretus dėl Lietuvos apeliacinio teismo teisėjos ir apylinkių teismų teisėjų skyrimo bei priėmė jų priesaikas.

Šalies vadovė Lietuvos apeliacinio teismo teisėja paskyrė Egidiją Tamošiūnienę, Kauno apylinkės teismo teisėjais - Aušrą Barškietytę, Marių Bartninką, Arūną Purvainį ir Astą Žeromskytę-Stanienę, Šiaulių apylinkės teismo teisėja - Rimą Gudienę, Biržų rajono apylinkės teismo teisėja - Editą Jusevičienę, Prienų rajono apylinkės teismo teisėju - Tomą Ridiką.

„Šiandien teismams tenka dideli iššūkiai. Išaugęs bylų skaičius ir keliamų problemų sudėtingumas reikalauja naujų jėgų ir naujų idėjų, gerinančių teismų darbo kokybę bei efektyvumą. Esate jauni ir energingi, todėl kiekvienas iš jūsų turite sustiprinti, pakelti pasitikėjimą teismais, teisėsauga ir visa valstybe", - teigė valstybės vadovė.

Pasak Prezidentės, prisiekę garbingai vykdyti teisingumą ir saugoti žmogaus teises ir laisves teisėjai įsipareigojo kvalifikuotu darbu, išmintingais sprendimais ir visomis teisinėmis priemonėmis padėti žmogui.

Šalies vadovė paskirtiems teisėjams palinkėjo savo darbe vadovautis Konstitucija, įstatymais ir sąžinės balsu.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24