Įteikti apdovanojimai už geriausias antikorupcines iniciatyvas

2012-11-22, 06:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lapkričio 21 d. Vyriausybėje Tarptautinei antikorupcijos dienai skirtame renginyje įteikti apdovanojimai už geriausias metų antikorupcines iniciatyvas.

Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius. Ministro Pirmininko padėkomis ir vardinėmis dovanomis už indėlį į antikorupcinį švietimą buvo apdovanota Anykščių A. Baranausko vidurinės mokyklos mokytoja metodininkė Daiva Tručinskienė.

Apdovanojimas už dorą ir sąžiningą tarnybą įteiktas Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro Kelių patrulių kuopos 2-ojo būrio vyriausiajam patruliui Donatui Lukui. Už skaidraus ir sąžiningo verslo skatinimą apdovanojimas skirtas ir Investuotojų forumo projektui „Baltoji banga“.

Tarpžinybinės komisijos kovai su korupcija koordinuoti, kurios pirmininkas yra teisingumo ministras Remigijus Šimašius, vardu ministras apdovanojo Panevėžio „Žemynos“ pagrindinę mokyklą už kūrybingumą ir pastangas ugdant moksleivių nepakantumą korupcijai bei bendrą Vilniaus Lietuvos Tūkstantmečio Rotary Klubo, Policijos departamento ir UAB „15 min“ (naujienų portalas ir savaitraštis) socialinį projektą, susidedantį iš dviejų dalių – specialių lipdukų klijavimą ant automobilių „Aš neimu kyšių“, „Aš neduodu kyšio“.

Renginio dalyvius taip pat pasveikino ir padėkas įteikė Ūkio ir Vidaus reikalų ministerijų, Seimo Antikorupcijos komisijos, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Savivaldybių asociacijos atstovai. Už antikorupcines iniciatyvas buvo apdovanotos mokyklos, mokytojai, moksleiviai, verslo ir žiniasklaidos atstovai, policijos pareigūnai.

Antikorupcinių iniciatyvų rinkimai Lietuvoje vyksta pirmą sykį. Šios atrankos tikslas - pagerbti ir paskatinti asmenis, iniciatyviai ir rezultatyviai veikiančius korupcijos prevencijos srityje, plačiau paviešinti informaciją apie jų įvykdytas ar vykdomas veiksmingas antikorupcines iniciatyvas, taip skatinti aktyvesnį visuomenės dalyvavimą antikorupcinėje veikloje.

Jungtinių Tautų iniciatyva gruodžio 9 diena buvo paskelbta Tarptautine antikorupcijos diena. Ji skirta atkreipti visuomenės dėmesiui į korupcijos problemą ir paskatinti užkirsti jai kelią. Lietuva Jungtinių Tautų konvenciją prieš korupciją pasirašė 2003 m. ir 2006 m. šią konvenciją ratifikavo.

www.tm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24