Paaiškės, kiek surinkta parašų dėl referendumo prieš žemės pardavimą užsieniečiams

2013-11-29, 08:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Referendumo prieš Lietuvos žemės pardavimą užsieniečiams organizatoriai penktadienį paskelbs, kiek surinkta parašų dėl referendumo prieš žemės pardavimą užsieniečiams. Penktadienį baigėsi terminas, per kurį turėjo būti surinkta 300 tūkst. piliečių parašų, kad būtų surengtas šis referendumas. Parašai turėtų būti įteikti Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Pasak referendumo dėl Lietuvos žemės ir valstybės susigrąžinimo iniciatyvinės grupės narių Pranciškaus Šliužo, Romo Kaulinio, Elonos Stasiūnaitės ir Juliaus Pankos, tris mėnesius, kol buvo renkami parašai, Lietuvoje tvyrojo įtampa ir nepaskelbta valdžios kova su Tauta - įvyks ar neįvyks referendumas dėl mūsų Žemės ir Valstybės sugrąžinimo Tautai.

Referendumo organizatoriai ne kartą yra piktinęsi, kad, anot jų, ypač svarbi valstybei pilietinė iniciatyva nesulaukia jokio dėmesio žiniasklaidoje arba sulaukė tik neigiamos reakcijos. Pasak jų, Lietuvos įstatymai riboja piliečių iniciatyvą surengti referendumą ir prisidėti prie šalies įstatymų kūrimo.

Jie laikosi pozicijos, kad reikalavimas surinkti mažiausiai 300 tūkst. parašų referendumui inicijuoti nėra adekvatus.

"Surinkti 300 tūkst. piliečių parašų yra beprotiškai sunku. Tokios normos nėra nė vienoje Europos ir pasaulio šalyje. Mes tai jau kelintą kartą bandome įrodyti, bet visi arba akli, arba kurti. (...) Lietuvoje daugiau nei 20 kartų buvo bandoma daryti referendumus piliečių iniciatyva, ir nė karto nepavyko", - sakė P. Šliužas.

Organizatoriai stengiasi inicijuoti referendumą, kuris uždraustų parduoti Lietuvos žemę užsienio piliečiams. Pasak jų, tokie sprendimai prieštarauja Konstitucijai.

"Seimas, visiškai savavališkai ir ignoruodamas prigimtinę žmogaus teisę, 2003 m. 47 Konstitucijos straipsnį pakeitė taip, kad dabar Lietuvos žemė, miškai ir vandenys parceliuojami nesustabdomai ir, mūsų negalutiniais duomenimis, maždaug milijonas hektarų vienaip ar kitaip yra patekęs į užsieniečių įtaką", - sakė P. Šliužas.

Pasak jo, 2014 m. prasidės šių sandorių įteisinimas.

"Šeštadalis Lietuvos teritorijos taps kitų šalių teritorija", - teigė jis.

Pasak Tautininkų sąjungos vicepirmininko J. Pankos, šio referendumo iniciatyva gali sukurti precedentą ateičiai.

"Surinkę parašus šiam referendumui, mes padarysime tris svarbius dalykus: sukursime teisę į (...) referendumus, apsaugosime mūsų žemę nuo išpardavimo užsienio piliečiams (...) ir apsaugosime savo gelmių turtus, kad jie būtų naudojami ekologiškai saugiai ir gautas iš jų pelnas liktų Lietuvoje", - sakė jis.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24