Prezidentė iš pareigų atleido du Panevėžio teisėjus

2011-10-03, 18:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretus, kuriais atsižvelgdama į vienbalsį Teisėjų tarybos patarimą iš Panevėžio apygardos teismo teisėjų pareigų už teisėjo vardo pažeminimą atleido Rimantą Savicką ir Arnoldą Šukaitį.

Įsigaliojus Prezidentės inicijuotoms operatyvinės veiklos įstatymo pataisoms, sprendžiant drausminės atsakomybės klausimus atsirado galimybė panaudoti ir duomenis, surinktus tiriant korupcinius nusikaltimus.

Remdamasi tokiais generalinio prokuroro ir STT surinktais duomenimis, Teisėjų etikos ir drausmės komisijos bei Teisėjų garbės teismo sprendimais, liudijančiais, kad minėti teisėjai šiurkščiai pažeidė Teisėjų etikos kodekso reikalavimus, painiojo viešuosius ir privačius interesus, šalies vadovė inicijavo teisėjų atleidimą iš pareigų.

Prezidentė pabrėžė, kad A. Šukaičio ir R. Savicko elgesys nesuderinamas su teisėjo pareigomis, diskredituoja teismus ir griauna Lietuvos piliečių pasitikėjimą šalies teisine sistema. Prezidentės teigimu, šiandieninis sprendimas liudija apie besikeičiančią situaciją teismuose ir realiai veikiančias efektyvesnes priemones kovojant su korupcija bei nederamu pareigūnų elgesiu valstybės tarnyboje.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24