Vertinama kaip Lietuva laikosi Konvencijos prieš korupciją nuostatų

2011-09-23, 02:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiomis dienomis vertinama, kaip mūsų šaliai sekasi įgyvendinti Jungtinių Tautų Organizacijos (JTO) Konvencijos prieš korupciją, kurią Lietuva ratifikavo dar 2006 metais, nuostatas.
Vertinimą pagal Jungtinių tautų organizacijos (JTO) 2009 metais patvirtintą įgyvendinimo priežiūros mechanizmą atlieka šiuo metu Lietuvoje viešintys JT sekretoriato, Rusijos federacijos ir Egipto valstybių ekspertai.

Kokiu mastu Konvencija įgyvendinta atskirose valstybėse, ar tinkami yra teisės aktai, ar efektyvi teisinė praktika, bus vertinama keletu etapų. Burtų keliu atrinkus šalis, kurios pateks į pirmąjį vertinimo etapą, ir valstybes, kurios tą vertinimą atliks, Lietuva buvo viena pirmųjų, kuriai pasiūlyta kartu su Belgija įvertinti kaip kovoti su korupcija sekasi Ispanijai. Kartu mūsų šalis pateko į pirmųjų vertinamųjų gretas, o ją vertinti burtai lėmė Rusijai ir Egiptui.
 „Tai yra puiki proga pirmiausia mums patiems dar kartą atidžiai peržvelgti esamas priemones bei išgryninti daugiau reikalingų sprendimų labiausiai korupcijos paveiktoms sritims gydyti. Tai jau ne pirmas tarptautinis šios srities vertinimas, tačiau kiekvienas jų išties svarbus, nes leidžia kartu su ekspertais ieškoti geriausių teisėkūros ir teisės veiksmingumo alternatyvų“, - sako teisingumo viceministras Gytis Andrulionis.
JT sekretoriato, Rusijos ir Egipto atstovai šiuo etapu vertina kaip mūsų šalis įgyvendina JT konvencijos prieš korupciją skyrių „Kriminalizavimas ir teisėsauga“ bei „Tarptautinis bendradarbiavimas“ nuostatas. Svečiai susitinka su Teisingumo ministerijos, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Generalinės prokuratūros, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos, teisės instituto specialistais.
Po tris dienas truksiančio vizito, vertintojai parengs ataskaitą, kurią suderinus su Lietuva pateiks JTO. Galutinių išvadų tikimasi sulaukt iki šių metų pabaigos.
Teisingumo ministerija Vyriausybėje yra atsakinga už kovos su korupcija priemonių koordinavimą. Teisingumo ministras Remigijus Šimašius vadovauja Tarpžinybinei komisijai kovai su korupcija koordinuoti.

www.tm.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24