D. Grybauskaitė: Konstitucinis Teismas - ilgametei valstybės sėkmei

2013-09-05, 10:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Konstitucinio Teismo įsteigimo 20-mečiui skirtos tarptautinės konferencijos „Šiuolaikinės konstitucinės justicijos tendencijos: nacionalinės ir tarptautinės teisės santykis" dalyvius.

Prezidentūroje vykstančioje konferencijoje, kurioje dalyvauja teisinių institucijų ir mokslinės bendruomenės atstovai, užsienio valstybių konstitucinių ir aukščiausių teismų pirmininkai ir teisėjai, mūsų šalies valdžios atstovai, diskutuojama apie svarbiausius šių laikų iššūkius, susijusius su nacionalinės ir tarptautinės teisės santykiu.

Pabrėždama Konstitucinio Teismo svarbą šalies gyvenime, Prezidentė teigė, kad jis visada išliks demokratijos ir teisinės valstybės garantu, ir užtikrins teisinį, o ne politinį, teisės aktų atitikties Konstitucijai vertinimą.

„Tik įgyvendindami visus be išimties Konstitucinio Teismo sprendimus, tik suprasdami, kad Konstitucijos ir Konstitucinio Teismo misija yra užtikrinti ilgametę valstybės sėkmę, o ne pataikauti vienadieniams interesams, galime užtikrinti šalies stabilumą ir teisės viršenybę", - sakė šalies vadovė.

Prezidentė pabrėžė, kad per dvidešimt gyvavimo metų Konstitucinis Teismas įsitvirtino Lietuvos teisiniame, politiniame ir visuomeniniame gyvenime kaip pagarbos Konstitucijai ir teisinės valstybės vertybėms mokytojas. Jis svariai prisideda prie to, kad Konstitucija išliktų aktuali ir gerbiama.

Šalies vadovė Konstituciniam Teismui palinkėjo sėkmingo darbo tvirtinant demokratinės ir teisinės Lietuvos pamatus.

Lrp.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24