Teismas sutiko su prokuroro argumentais ir nubaudė smurtautoją griežčiau

2013-09-04, 16:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Panevėžio apygardos teismas patenkino prokurorės Jūratės Mociškienės apeliacinį skundą ir už sunkų sveikatos sutrikdymą skyrė nuteistajam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, kurią jis turės atlikti pataisos namuose.

Tai gerokai griežtesnė bausmė nei ta, kuri 46 metų panevėžiečiui E. G. buvo skirta išnagrinėjus bylą pirmos instancijos teisme. Užpernai rudenį Panevėžio rajono Karsakiškio seniūnijos Bygailių kaime E. G., būdamas neblaivus, tyčia du kartus peiliu sunkiai sužalojo žmogų ir sukėlė pavojų jo gyvybei.

Nusikaltimo tyrimui vadovavusios Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorės Jūratės Mociškienės teigimu, už tyčia padarytą sunkų nusikaltimą žmogaus sveikatai kaltinamajam paskyręs per švelnią bausmę, nesusijusią su laisvės atėmimu, pirmosios instancijos teismas nepakankamai įvertino padarytos veikos pavojingumą ir neatsižvelgė į nuteistojo polinkį smurtauti. Ieškodamas prie ko prikibti, jis ir ankščiau yra paėmęs į rankas peilį, o dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą šio asmens atžvilgiu pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas.

Prokurorės manymu, švelnesnės bausmės paskyrimas šiuo atveju ne tik prieštarautų teisingumo principui, bet ir nepadėtų įgyvendinti bausmės paskirties – paveikti asmenį, kad jis laikytųsi įstatymų ir vėl nenusikalstų.

Baudžiamasis kodeksas už sunkų kito žmogaus sveikatos sutrikdymą numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų.

www.prokuraturos.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24