Teismas įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybę iš naujo derinti homoseksualų eitynių vietą

2013-06-20, 11:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto savivaldybė pranešimą apie homoseksualų eitynių organizavimą turės derinti iš naujo, ketvirtadienį paskelbė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT).

Bylą nagrinėjusi LVAT teisėjų kolegija pažymėjo, jog pagal Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymą Lietuvoje yra nustatyta pareikštinė susirinkimo laisvės įgyvendinimo tvarka, t. y., susirinkimo organizatoriai ne vėliau kaip prieš 5 darbo dienas iki numatytos susirinkimo dienos privalo pateikti savivaldybės administracijos direktoriui ar jį pavaduojančiam asmeniui rašytinį pranešimą apie organizuojamą susirinkimą, kuriame dalyvaus daugiau nei 15 žmonių.

Kaip pabrėžė LVAT, Susirinkimų įstatymas nenumato Vilniaus miesto savivaldybės administracijai teisės pačiai nurodyti kitą eitynių ar susirinkimo vietą, nesuderinus jos su susirinkimo organizatoriais. Anot LVAT, aiškinant priešingai, būtų paneigta pareikštinė susirinkimo laisvės įgyvendinimo tvarka, galiojanti Lietuvoje.

Atsižvelgdama į tai, LVAT teisėjų kolegija sutiko su pirmosios instancijos teismo išvada, kad derybų būdu nepasiekus vieningo sprendimo, Vilniaus miesto savivaldybės administracija turėjo atsisakyti suderinti pranešimą apie organizuojamą susirinkimą sprendimu, kuris vėliau galėtų būti skundžiamas Administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka, rašoma teismo pranešime.

Remdamasis išdėstytais motyvais LVAT atmetė atsakovo apeliacinį skundą ir pirmosios instancijos teismo sprendimą paliko nepakeistą. Teismas taip pat atkreipė dėmesį, jog pareiškėjas Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriui pranešimą apie eitynių organizavimą pateikė 2013 m. sausio 11 d., o eitynes pageidaujama surengti 2013 m. liepos 27 d.

"Todėl, teisėjų kolegijos nuomone, pareiškėjo pateikto pranešimo derinimo iš naujo atliekama procedūra turi būti užbaigta kuo greičiau, laikantis teisės aktuose numatytų terminų", - konstatavo teismas.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24