Siūloma per apkaltą pašalintiems asmenims 8 metus neleisti eiti pareigų, kurioms būtina prisiekti

2013-06-19, 15:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo Konstitucijos komisija siūlo per apkaltą pašalintiems iš pareigų asmenims uždrausti 8 metus būti renkamiems ar skiriamiems į pareigas, kurioms eiti, pagal Konstituciją, būtina prisiekti.

Trečiadieni posėdžiavusi Seimo Konstitucijos komisija siūlo tokia nuostata papildyti Konstitucijos 74 straipsnį.

Pasak Seimo Konstitucijos komisijos pirmininkės Rimantės Šalaševičiūtės, siūloma įteisinti, kad "asmuo, šiurkščiai pažeidęs Konstituciją arba sulaužęs priesaiką ir kurį Seimas apkaltos proceso tvarka pašalino iš užimamų pareigų ar panaikino jo Seimo nario mandatą, 8 metus nuo tokio Seimo sprendimo priėmimo dienos negali būti renkamas ar skiriamas į pareigas, kurioms eiti pagal Konstituciją būtina prisiekti".

Keisti teisinį reguliavimą dėl per apkaltą pašalintų asmenų Lietuvą įpareigojo Europos Žmogaus Teisių Teismas. Jis pripažino, kad draudimas iki gyvos galvos dalyvauti Seimo rinkimuose iš prezidento pareigų atstatydintam Rolandui Paksui yra neproporcingas jo padarytam nusižengimui.

R. Paksas prezidento pareigų neteko 2004-aisiais. Jam surengta apkalta dėl priesaikos sulaužymo ir šiurkštaus Konstitucijos pažeidimo, kai jis išimties tvarka savo finansiniam rėmėjui Jurijui Borisovui suteikė Lietuvos pilietybę.

www.l24.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24