Premjeras: teisėsaugos institucijų, kurių ataskaitoms nepritaria Seimas, vadovus reikėtų atleisti

2013-06-10, 15:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius teigia, kad, nepaisant Seime stringančios Generalinės prokuratūros ataskaitos, generalinis prokuroras tebeturi pasitikėjimą. Visgi Premjeras linksta pritarti idėjai, kad teisėsaugos institucijų, kurių ataskaitoms nepritaria Seimas, vadovus reikėtų atleisti.

Tokią nuomonę A. Butkevičius išsakė po pirmadienio Vyriausybės pasitarimo.

Premjeras žurnalistams patvirtino, jog Generalinės prokuratūros ataskaitos tema buvo nagrinėta.

"Buvo kalbama apie Generalinės prokuratūros ataskaitos svarstymą Seimo komitetuose ir buvo pateikta informacija, kad Teisės ir teisėtvarkos komitetas nėra pritaręs ataskaitai ir šita ataskaita bus svarstoma Seime. Bet dėl nepasitikėjimo generaliniu prokuroru tikrai nebuvo (kalbėta - ELTA)", - pabrėžė A. Butkevičius.

Premjeras taip pat išskyrė vis aktualesnį institucijų ataskaitų klausimą.

"Ir kitas klausimas buvo svarstomas, kad tikriausiai turėtų būti Seimo statuto pataisa - jeigu kuriai nors ataskaitai pateiktai būtų nepritariama, tada turėtų atsistatydinti tos institucijos vadovas", - sakė A. Butkevičius.

Paklaustas, ar tokios nuostatos galėtų būti pritaikytos generaliniam prokurorui, A. Butkevičius teigė, kad jos galiotų visoms teisėsaugos institucijoms.

"Aš manau, kad teisėsaugos sistemoje reikėtų spręsti problemas, kurios yra susidariusios ne vien Generalinėje prokuratūroje, apie ką yra plačiai kalbama, bet aš manau, reikėtų kompleksiškai šitą klausimą panagrinėti kalbant apie visas teisėsaugos institucijas. Ir čia aš manau, kad Seimas tikrai galėtų suvaidinti nemažą vaidmenį, nes kai kur yra įvairiausių interpretacijų, kurios prasilenkia netgi ir su tiesa", - tikina Premjeras.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24