N. Venckienė įregistravo įstatymų pataisas

2013-06-04, 18:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seime nepasirodanti Seimo "Drąsos kelio" frakcijos seniūnė Neringa Venckienė kartu su šios frakcijos nariu Valdu Vasiliausku įregistravo Advokatūros ir lydinčių Prokuratūros ir Teismų įstatymų pataisas, kuriomis siekiama patobulinti asmens pripažinimo advokatu ir įrašymo į Lietuvos advokatų sąrašą tvarką.

Pasak projektų autorių, jomis yra siekiama panaikinti susiklosčiusią žalingą praktiką, kai prokurorams ir teisėjams, nelaikius advokato kvalifikacinio egzamino, yra galimybė būti pripažintais advokatais ir įrašytais į Lietuvos advokatų sąrašą.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme numatyta, jog laikyti advokato kvalifikacinio egzamino nereikia asmenims, kurie turi ne mažesnį kaip septynerių metų teisėjo stažą. "Tokiu būdu yra suteikiamos privilegijos asmenims dėl užimamų pareigų", - sakoma aiškinamajame rašte.

Lietuvos advokatūros duomenimis, 684 asmenys yra pripažinti advokatais, bet neįrašyti į Lietuvos praktikuojančių advokatų sąrašą.

"Taigi yra dirbančių prokurorų ir teisėjų, kurie pripažinti advokatais. Tai reiškia, jog asmenys gali pradėti verstis advokato veikla netekę užimamų pareigų prokuratūroje ar teismuose, tačiau nelaikę advokato kvalifikacinio egzamino, kuris pagal Advokatūros įstatymą yra privalomas asmeniui, siekiančiam tapti advokatu", - sako projekto iniciatorė Seimo narė N. Venckienė.

www.l24.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24