Įstatymo pataisa leistų turėti daugiau mero pavaduotojų

2013-05-29, 12:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Siūloma nustatyti, kad savivaldybėse, kuriose tarybos susideda iš 25-31 nario, galėtų būti steigiamos ne daugiau kaip dvi savivaldybės mero pavaduotojo pareigybės. Tokią Vietos savivaldos įstatymo pataisą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys Remigijus Ačas.

"Tai reiškia, jog, priėmus siūlomą teisinio reguliavimo pakeitimą, 35 savivaldybių tarybose galėtų būti steigiama po 2 savivaldybės mero pavaduotojo pareigybes, o ne po 1, kaip numatyta šiuo metu galiojančiame teisiniame reguliavime. Toks savivaldybės mero pavaduotojų skaičius savivaldybių merams leistų efektyviau ir kokybiškiau įgyvendinti įstatymų jiems pavestas funkcijas", - sako projekto rengėjas Seimo narys Remigijus Ačas.

Šiuo metu Vietos savivaldos įstatyme nustatyta, kad "savivaldybėje, kurios taryba susideda iš 41 ir daugiau tarybos narių, gali būti steigiamos ne daugiau kaip trys savivaldybės mero pavaduotojo pareigybės, savivaldybėje, kurios taryba susideda iš 27-31 tarybos nario, gali būti steigiamos ne daugiau kaip dvi savivaldybės mero pavaduotojo pareigybės, kitose savivaldybėse gali būti steigiama ne daugiau kaip viena savivaldybės mero pavaduotojo pareigybė".

Galiojantis teisinis reguliavimas nustato, jog savivaldybės taryba gali nuspręsti, kad mero pavaduotojas pareigas atlieka visuomeniniais pagrindais. Be to, dėl mero pavaduotojų skaičiaus sprendžia savivaldybės taryba. Ji taip pat tvirtina mero ir mero pavaduotojo darbo užmokestį, kuris mokamas iš savivaldybės biudžeto. Todėl, R. Ačo nuomone, siūlomas teisinis reguliavimas nepareikalaus papildomų valstybės biudžeto lėšų.


www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24