Toliau stiprinamos Europos Sąjungos piliečių teisės

2013-05-18, 12:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Europos Komisija paskelbė Europos Sąjungos piliečių ataskaitą, kurioje nurodyta net 12 naujų veiksmų ES piliečių teisėms stiprinti ir kasdieninėms kliūtims šalinti, bei įvertinta pažanga pasiekta nuo 2010 m. ES pilietybės ataskaitos. „ES pilietybės ataskaita yra labai naudinga. Išskirtos konkrečios sritys bei priemonės leis ir Lietuvos gyventojams geriau žinoti savo teises ir jomis naudotis" – sakė teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Europos Sąjungos piliečių ataskaitoje rašoma, jog bus siekiama pašalinti kliūtis, trukdančias naudotis internetinės prekybos privalumais. Bus tobulinama internetinė priemonė, kuri leis padidinti prekybos internetu skaidrumą ir suteiks galimybę palyginti prekes tarpvalstybiniu mastu.

Taip pat bus peržiūrimos pirkėjo ir pardavėjo, gyvenančių skirtingose valstybėse narėse, ginčų sprendimo taisyklės, kuomet nesutarimai kyla dėl nebrangių kitoje ES šalyje arba internetu įsigytų prekių. O Europos ieškinių dėl nedidelių sumų nagrinėjimo procedūra padės vartotojams greičiau atgauti pinigus.

2013-ieji metai yra paskelbti Europos piliečių metais, todėl siekiama informuoti ir įtraukti europiečius į diskusijas apie ES piliečių teises ir pareigas, kartu skatinant aktyviai dalyvauti demokratiniame ES gyvenime. Pažymint Europos piliečių metus, daug įvairių renginių, skirtų ES piliečių teisių stiprinimui, vyksta visose valstybėse narėse, o baigiamieji Europos piliečių metams skirti renginiai šių metų gruodį vyks Vilniuje.

www.tm.lt 

ww.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24