Mokyklos bendruomenė teisingumo ieško teismuose

2015-10-05, 16:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Advokato Mariaus Navicko atstovaujama vidurinės mokyklos bendruomenė teismui pateikė argumentus, kodėl privalo būti panaikinti Vilniaus miesto tarybos sprendimai Advokato Mariaus Navicko atstovaujama vidurinės mokyklos bendruomenė teismui pateikė argumentus, kodėl privalo būti panaikinti Vilniaus miesto tarybos sprendimai © L24 (M. Paliuškevič nuotr.)

Šiandien, visam pasauliui minint Tarptautinę mokytojų dieną, Vilniaus apygardos administraciniame teisme vyko teismo posėdis, kuriame buvo nagrinėjama Vilniaus Simono Konarskio vidurinės mokyklos byla.

Advokato Mariaus Navicko atstovaujama vidurinės mokyklos bendruomenė teismui pateikė argumentus, kodėl privalo būti panaikinti Vilniaus miesto tarybos sprendimai, kuriais remiantis sostinės savivaldybė, vadovaujama Remigijaus Šimašiaus, mėgina panaikinti vidurinės mokyklos statusą, neleisti šiai švietimo įstaigai komplektuoti 11-12 klasių ir siekia reorganizuoti ją į pagrindinę mokyklą.

Po mokyklos bendruomenei atstovaujančio advokato Mariaus Navicko pateiktų argumentų nepaprastai miglotai atrodė Savivaldybės teisininko pasisakymai. Ką jau kalbėti apie abejotiną teisinį pagrindą turinčius Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimus, nukreiptus prieš tautinių mažumų mokyklą.

Vilniaus Simono Konarskio mokyklos bendruomenei atstovaujantis teisininkas teismo posėdžio metu sakė, kad savivaldybė sprendimus, susijusius su minėta mokykla, priėmė skubotai, jų iki galo neišnagrinėjusi. Advokatas sakė, kad jo paminėti faktai rodo, jog savivaldybė neturi jokio mokyklos reorganizacijos plano, todėl yra skubotai priimami sprendimai, kurie sėja chaosą, sąmyšį ir neapibrėžtumą. „Savivaldybė nesuderino mokyklos pertvarkymo proceso su mokyklos bendruomene, visi raštai ir korespondencija, susijusi su reorganizacija, tėra savivaldybės reakcija į mokyklos argumentus, kad mokiniams, mokytojams ir mokyklai yra daroma didelė skriauda", – sakė M. Navickas.

Apie Remigijaus Šimašiaus vykdomos buldozerinės reorganizacijos sukeltus neigiamus padarinius, t.y. didelį stresą, nežinią, mokytojų kaitą bei iš to išplaukiantį mokymo proceso pasikeitimą, kalbėjo Vilniaus Simono Konarskio mokyklos abiturientas Pavel Novicki. Užuot susikaupę ir rengęsi baigiamiesiems egzaminams, vyresniųjų klasių mokiniai išgyvena dėl neaiškios ateities, besikeičiančių mokytojų bei mokymosi sąlygų.

„Savivaldybė mus visiškai ignoruoja, esame nušalinti nuo sprendimų, susijusių su mūsų mokykla, – apgailestavo Joana Markovska, Vilniaus Simono Konarskio vidurinės mokyklos tarybos pirmininkė. – Sprendimai yra priimami vienpusiškai, be konsultacijų su mokyklos taryba".

Apie neigiamą Vilniaus valdančiosios daugumos veiklos poveikį mokytojams kalbėjo mokyklos direktoriaus pavaduotoja Kristina Kratkovska: „Dėl sostinės valdžios veiksmų esame priversti mažinti pamokų skaičių mokytojams, dalis pedagogų jau išėjo iš mūsų mokyklos, kita dalis grasina teismais dėl neužtikrinto pamokų skaičiaus ir atlyginimo sumažinimo."

„Turime problemą su lenkų kalbos mokytoja: ji negali gauti sutikimo dirbti pasikeitus darbo sąlygoms. Jeigu nebus išspręsta susidariusi padėtis, mūsų vaikai gali neišlaikyti gimtosios lenkų kalbos egzamino ir negauti mokyklos baigimo pažymėjimo", – apie manipuliavimą vaikų likimais kalbėjo K. Kratkovska.

„Prašome teismo objektyviai išnagrinėti šią situaciją ir savivaldybės veiksmus, paveikusius mokinių, tėvų, mokytojų ir pačios mokyklos teises bei interesus", – teismo prašė K. Kratkovska.

Teismo sprendimas šioje byloje bus priimtas po dviejų savaičių, spalio 20 dieną.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24