Kaune duris atvėrė didžiausia Lietuvoje specializuota laboratorija

2015-09-23, 18:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kaune duris atvėrė didžiausia Lietuvoje specializuota laboratorija © kaunas.lt

Kauno technologijos universitete (KTU) „Santakos" slėnyje duris atvėrė nauja moderni kūrybinė erdvė – didžiausia Lietuvoje specializuota laboratorija, įkurta bendradarbiaujant su JAV sveikatos apsaugos programinės įrangos ir paslaugų milžine „Intermedix Corporation". Trijose erdvėse įrengtoje laboratorijoje KTU studentams ir mokslininkams atvers naujas galimybes rengiant įvairius projektus, ugdant ir stiprinant profesines žinias, kūrybiškumą, praktinius įgūdžius.

Po vieną naują darbuotoją per dieną – tokiu tempu iki šių metų pabaigos darbuotojų skaičių ketina didinti prieš dvejus metus Lietuvoje veiklą pradėjusi JAV sveikatos apsaugos technologijų ir paslaugų milžinė „Intermedix Corporation". Kaune įkurtame pirmajame bendrovės paslaugų centre Europoje šiuo metu dirba 500 žmonių. Metų pabaigoje jų jau turėtų būti per 600.

Pasak Lietuvoje viešinčio „Intermedix Corporation" generalinio direktoriaus Joel Portice, paslaugų centro plėtra buvo planuota, tačiau lūkesčius viršiję veiklos rezultatai paskatino JAV bendrovę Kaune investuoti daugiau.

„Savo veiklą Lietuvoje pradėjome įdarbindami 20 darbuotojų ir per beveik dvejus metus jų skaičius išaugo 25 kartus. Jau ne kartą koregavome paslaugų centro veiklos planus, norėdami sparčiau didinti darbuotojų skaičių, plėsti Kaune vykdomų paslaugų spektrą. Plėtra pasiteisino šimtu procentu. Į centro veiklą – infrastruktūrą, darbo vietas ir personalo apmokymus – iš viso jau esame investavę 6,5 mln. eurų ir šios investicijos iki metų pabaigos dar didės", – sakė J. Portice.

Vertindama sparčiai augantį darbuotojų poreikį ir siekdama stiprinti ryšius su akademine bendruomene Lietuvoje, „Intermedix Corporation" taip pat pradeda bendradarbiavimą su Kauno technologijos universitetu (KTU). Universiteto Informatikos fakulteto „Santakos" slėnio dalyje šiandien duris atvėrė didžiausia Lietuvoje specializuota laboratorija, į kurią JAV bendrovė investavo 100 tūkst. eurų.

„Džiugu matyti, jog „Intermedix Corporation" plečia savo veiklą Kauno mieste. Jie ateina, ne tik dėl miesto vardo, bet dėl dviejų aukštųjų mokyklų – Kauno technologijos ir Medicinos universitetų, nes jie yra orientuoti į studentų paruošimą ir įdarbinimą. Aukštąsias mokyklas baigę studentai galės susirasti perspektyvius darbus. Sveikintina, jog bus sudarytos sąlygos visiems studentam ir akademiniai bendruomenei suartėti su verslu", - kalbėjo laboratorijos atidarymo metu Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

„Dalį savo pelno visada skiriame mokslinių tyrimų ir plėtros projektams, bendradarbiaujame su universitetais JAV, o dabar – ir Lietuvoje. Tai darome ir kaip darbdavys, siekiantis prisidėti prie ateities darbuotojų kokybiško ugdymo, ir kaip inovacijų, kurios yra svarbios tiek mūsų sektoriui, tiek visai ekonomai, šalininkai. Tikime, kad Kaune mūsų įkurta laboratorija studentams suteiks dar daugiau galimybių realizuoti savo idėjas, mokslinius ir praktinius projektus, taip pat atvers daugiau kelių verslui dirbti su stipria akademine bendruomene", –teigė „Intermedix Corporation" vadovas.

kaunas.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24