Švietimo ir mokslo ministras susitiko su studentų atstovais

2013-01-23, 07:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sausio 22 d. švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis priėmė Lietuvos studentų sąjungos atstovus. Susitikimo metu sutarta bendradarbiauti sprendžiant Lietuvos aukštajam mokslui ir studentijai aktualias problemas.

Švietimo ir mokslo ministras pristatė su aukštojo mokslo sritimi susijusius Vyriausybės planus ir pakvietė studentus aktyviai teikti siūlymus. Siekiant, kad valstybės finansavimas studijoms pasiskirstytų tolygiau, o studijų krepšeliai atkeliautų į tarp stojančiųjų menkiau populiarias studijų programas, rengiančias tokius valstybei reikalingus specialistus kaip inžinieriai, agronomai ir policininkai, svarstoma smulkinti studijų krypčių grupes, pagal kurias skirstomos valstybės finansuojamos vietos.

Kartu diskutuota dėl specialistų poreikio ir įsidarbinimo, taip pat galimybės „persinešti“ kreditus tarp trijų povidurinio švietimo pakopų – profesinių mokyklų, kolegijų ir universitetų.

Studentų atstovai pasidalino problemomis, svarbiomis jų atstovaujamoms kolegijoms ir universitetams. Susitarta tokius susitikimus rengti reguliariai.

www.smm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24