Pagerbti tarptautinių olimpiadų laimėtojai – moksleiviai ir jų mokytojai

2012-12-20, 07:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gruodžio 19 d. Prezidentūroje pagerbti tarptautinių olimpiadų nugalėtojai – moksleiviai ir jų mokytojai. Juos pasveikino Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

„Labai didžiuojuosi, kad pirmasis mano, kaip švietimo ir mokslo ministro, susitikimas su švietimo bendruomene vyksta štai čia, su jumis – moksleiviais ir jų ugdytojais, garsinančiais Lietuvą visame pasaulyje, beveik visuose žemynuose. Gera būti kartu su tiek daug jaunų asmenybių, kurios iš galybės viliojančių mokinių laisvalaikio galimybių pasirinko domėjimąsi mokslais, ugdymąsi ir kantrų darbą, – darbštumas, kantrybė, talentas yra neatsiejama trijulė, lydinti į olimpines aukštumas“, – sveikindamas olimpiadų laimėtojus sakė švietimo ir mokslo ministras.

Kaip pažymėjo švietimo ir mokslo ministras, moksleivių puikūs rezultatai rodo, kad galima siekti mokslo aukštumų, tobulėti ir užsitikrinti sėkmingą savo ir savo šalies ateitį. „Esate Lietuvos protas. Tikiu, kad jau artimoje ateityje Jūs kursite mokslo inovacijas bei technologijas, vesite šalies mokslą naujų atradimų keliu, palaikysite tarptautinį humanitarinį dialogą“, – pabrėžė Dainius Pavalkis.

Šiais metais tarptautinėse mokinių olimpiadose ir dalykiniuose konkursuose dalyvavo 72 mūsų šalies mokiniai, pelnyti 43 apdovanojimai. Iškovoti 8 aukso, 8 sidabro, 20 bronzos medalių ir pelnyti 7 medaliams prilygstantys laimėjimai. Dalykų skalė plati: fizika, matematika, biologija, chemija, informatika, geografija, aplinkosauga, muzika, filosofija, kalbos, debatai.

Šiemet gausu aukso medalių, o kai kurie lietuvių moksleivių laimėjimai – istoriniai. Astronomijos ir astrofizikos olimpiadoje Brazilijoje absoliučiu nugalėtoju tapo Vilniaus licėjaus auklėtinis Motiejus Valiūnas: pirmą kartą lietuvis užėmė pačią pirmąją vietą, paprastai europiečiams tiksliųjų mokslų olimpiadose nelengva konkuruoti su bendraamžiais iš Azijos šalių. Dar vienas Vilniaus licėjaus mokinys Tadas Kriščiūnas iš Norvegijoje vykusios filosofijos olimpiados parvežė pirmąjį Lietuvos istorijoje filosofų auksą.

www.smm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24