Lietuvoje lankosi grupė Baltijos gynybos koledžo studentų

2012-11-28, 06:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lapkričio 27–29 dienomis Lietuvoje lankosi Baltijos gynybos koledžo Aukštųjų vadų studijų kurso klausytojų ir dėstytojų delegacija. Dvidešimties narių delegacijai vadovauja Baltijos gynybos koledžo komendantas brigados generolas Meelis Kiili.

Vizitą svečiai pradėjo apsilankymu Krašto apsaugos ministerijoje, kur juos pasveikino Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius.

Aukšto rango karininkus Krašto apsaugos ministerijos departamentų atstovai supažindino su Lietuvos gynybos politikos prioritetais ir gynybos užduotimis, krašto apsaugos sistema ir joje vykstančiais pokyčiais, Lietuvos gynybos pajėgumų planavimu, Lietuvos karių dalyvavimu tarptautinėse operacijose, kt.

Baltijos gynybos koledžo studentai taip pat lankysis Užsienio reikalų ministerijoje, Seime, Energetinio saugumo centre.

Vizito programoje numatytas ir delegacijos apsilankymas Oro erdvės kontrolės centre Karmėlavoje. Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose.

Aukštųjų vadų studijų kursas – Baltijos gynybos koledžo strateginio lygmens kursai, kuriuose studijuoja vadovaujančias pareigas užimantys įvairių šalių – tarp jų ir Lietuvos – gynybos sistemų civiliai ir karininkai, paprastai turintys pulkininko ir leitenanto pulkininko laipsnį. Šie kursai trunka penkis mėnesius, kurių programoje – ir apsilankymai Baltijos šalių sostinėse, kuriose rengiami susitikimai su aukšto rango pareigūnais.

Baltijos gynybos koledžo Aukštųjų vadų studijų kurse mokosi studentai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Slovėnijos, Jungtinės Karalystės, Gruzijos, Moldovos, Ukrainos ir Japonijos. Lietuvai kurse atstovauja pulkininkas Sigitas Mundris, pulkininkas leitenantas Algirdas Norkus, pulkininkas leitenantas Dalius Polekauskas ir Aurimė Bikelytė.

Baltijos gynybos koledžas yra bendras trijų Baltijos šalių projektas, užtikrinantis aukštesniųjų karininkų parengimą. Šis koledžas vis labiau vertinamas tarp NATO šalių, todėl tobulintis į šį koledžą siunčiami ne tik Baltijos šalių karininkai, bet ir kitų. Taip pat tai viena iš nedaugelio karinių mokymo įstaigų NATO šalyse, organizuojanti operacinio lygmens vadų parengimą anglų kalba.

Didžioji dalis Lietuvos karinių dalinių vadų yra baigę Baltijos gynybos koledžo kursus.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24