Tikisi, kad technologijų centras pravers ir verslui

2012-04-11, 07:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Alytaus kolegija iki metų pabaigos ketina atidaryti pažangų regioninį technologijų centrą. Centro paslaugas ateityje žadama pasiūlyti verslui.

Buvęs šaudyklos pastatas dabar apleistas. Alytaus kolegijos vadovai tikisi, kad iki metų pabaigos čia įsikurs modernios regioninio technologijų centro laboratorijos.

Jau nupirkta programinė įranga ir technika, baigti projektavimo darbai. Tokių laboratorijų bus dešimt. „Jos bus reikalingos trims studijų programoms – statinių inžinerinių sistemų, automobilių techninio eksploatavimo ir sausumos transporto technologijų studentams“, – teigė Alytaus kolegijos Inžinerijos fakulteto dekanas Vytautas Žvinakevičius.

Regioninis technologijų centras bus įrengtas už Europos Sąjungos lėšas – gauta 4 mln. litų. Vienos iš svarbesnių laboratorijų – šildymo, vėdinimo ir kondicionavimo bei atsinaujinančių energijos šaltinių.

„Tai bus laboratorija, kur bus visos trys pagrindinės atsinaujinančių energijos išteklių įrangos suformuotos tam, kad galima būtų atlikti tyrimus ir stebėseną, kokia energijos rūšis yra palankesnė ir priimtinesnė. Bus įrengtas geoterminis šildymas, bus pastatyta vėjo jėgainė ir saulės kolektoriai“, – aiškino Alytaus kolegijos direktorė Danutė Remeikienė.

Kaip tik dėl vėjo jėgainės, kurios galingumas – 5 kilovatai, kaimynystės aplinkiniai gyventojai reiškė nepasitenkinimą. Esą jėgainė kels triukšmą, baimintasi pavojaus sveikatai ir aplinkai.

„Iš tikrųjų vėjo jėgainė bus nesudėtingas statinys. Jos aukštis bus 12 metrų ir ji tarnaus kaip laboratorinės įrangos dalis“, – sakė kolegijos direktorė.

Alytaus kolegijos bendruomenė tikisi, kad regioninio technologijos centro laboratorijomis naudosis verslo įmonės, pavyzdžiui, darbuotojų kvalifikacijai kelti.

Rūta Lankininkaitė
LTV „Panorama“

www.lvcom.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24