Vilniaus miesto ir rajono moksleiviai varžėsi protų mūšyje „PROTONAUTAI“

2014-11-26, 12:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
vvsb.lt nuotr. vvsb.lt nuotr.

Jau tapo gražia tradicija, kad atėjus rudeniui Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizuoja žinių ir mąstymo žaidimą – protmūšį. Pernai šiame renginyje kvietėme dalyvauti tik vyresniųjų moksleivius. Renginiui pavykus gimė idėja suorganizuoti kelis protmūšius, skirtus įvairaus amžiaus grupėms. Š. m. lapkričio 12 dieną protmūšyje „PELĖDŲ SAMBŪRIS“ tarpusavyje varžėsi Vilniaus miesto ir rajono senjorai, o lapkričio 18 ir 19 dienomis protmūšyje „PROTONAUTAI“ – 5-8 ir 9-12 klasių moksleiviai iš Vilniaus miesto ir rajono bendrojo ugdymo įstaigų.

Lapkričio 18 dieną moksleiviams pavyko suburti 51, o lapkričio 19 dieną – net 53 komandas. Tikimės, kad ne tik pasiekėme, bet ir pagerinome mums jau priklausantį Lietuvos masiškiausio žaidimo rekordą, kurį užregistruos agentūra „FACTUM“ prie Lietuvos kultūros fondo.

Renginiuose svečiavosi ir žaidimuose kaip sveikatos srities ekpertai dalyvavo ir garbūs svečiai: 2013-ųjų sveikatingumo metų iniciatorius Juozas Dapšauskas, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Vaikų sveikatos skyriaus vedėja Daiva Žeromskienė, Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Purpurovič ir Vilniaus miesto savivaldybės Jaunimo reikalų skyriaus vyriausioji specialistė Gabija Karačkinaitė.

Žaidimų dalyviams filmuotus klausimus pateikė žinomi, su sveikata susiję žmonės: Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininkas gydytojas chirurgas Juozas Pundzius, Lietuvos sportininkas galiūnas Žydrūnas Savickas, Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose dirbantis gydytojas chirurgas Vitalijus Sokolovas. Dalyviai taip pat turėjo atsakyti ir į aktoriaus bei improvizacijos mokytojo Andriaus Žebrausko, Vilniaus visuomenės sveikatos biuro direktorės Gražinos Sidorovienės, emocinės paramos tarnybos „Jaunimo linija“ direktoriaus Pauliaus Skruibio, viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ direktoriaus Manto Paulausko bei vieno iš pagrindinių renginio rėmėjų UAB „Maxima“ prekybos vadovo Norberto Žiobos užduotus klausimus.

Lapkričio 18 dieną, pasibaigus penkiems žaidimo turams ir susumavus visus komandų taškus, protmūšio, skirto 5-8 klasių moksleiviams, laimėtojais tapo komanda „ARTIŠOKAS – VITAMINŲ ŠOKAS“, atstovavusi Vilniaus Šeškinės vidurinę mokyklą. Antrąją vietą laimėjo komanda „ŽINIUKAI“ iš Vilniaus Antakalnio progimnazijos, trečiąją – komanda „ŽVĖRYS“ iš Vilniaus Žvėryno gimnazijos, o ketvirtąją – Vilniaus Antakalnio progimnazijos komanda „GUDRUČIAI“.

Lapkričio 19 dieną protmūšyje, kuriame varžėsi 9-12 klasių moksleiviai, labiausiai pasisekė komandai „(NE) ČIA PATAIKĖM“, atvykusiai iš Vilniaus Žirmūnų gimnazijos. Antrosios vietos laimėtojais tapo komanda „KUMŠTIS“ iš Vilniaus Minties gimnazijos, trečiosios – komanda „TEORIŠKAI PROTINGI“ iš Vilniaus licėjaus, o ketvirtosios – komanda „MAGNIFICUS ANIMO“ iš Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos.

Pirmosios vietos laimėtojams renginio rėmėjas - „VICHY“ VANDENS PARKAS padovanojo kvietimus nemokamai džiaugtis vandens pramogomis savo parke. Nelaimėjusius pirmosios vietos moksleivius „VICHY“ kvietė nenusiminti – jie visi gavo 50 proc. nuolaidą apsilankymui vandens parke. Antrąją vietą laimėjusias komandas pradžiugino kelionių organizatorius „DITMA“, padovanojęs joms po įdomią kelionę Lietuvoje. Trečiosios vietos laimėtojais tapę moksleiviai galės nemokamai išbandyti ekstremalųjį dažasvydį, kurį padovanojo „DAŽASVYDŽIO CENTRAS“, o ketvirtąją vietą laimėję moksleiviai turės galimybę aktyviai praleisti savo laisvalaikį nuotykių parke „UNO Park“. Knygynas „ALMA LITTERA“ – laimėjusioms komandoms dovanojo knygas, o kino centras „SKALVIJA“ – po kvietimą į kino filmą visų laimėtojų komandų kapitonams.

Prekybos tinklas „MAXIMA“, tapęs pagrindiniu šių renginių rėmėju, visus susirinkusiuosius vaišino sveikais ir skaniais užkandžiais. Na, o protmūšių pertraukų metu savo dainomis ir šokiais visus džiugino Vilniaus vaikų ir jaunimo klubų „ŠATRIJA“ bei „LAKŠTINGALA“ kolektyvai ir laisvalaikio centro „7 MŪZOS“ šokių duetai.

Tikimės, kad šie trys protmūšiai padėjo atkreipti visuomenės narių, ypač senjorų ir jaunimo, dėmesį į sveikatos reikšmę ir paskatino juos domėtis ir rūpintis savo sveikata.

Dėkojame visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems prie organizavimo. Dar kartą dėkojame visiems rėmėjams. Tikimės, kad ši graži tradicija tęsis ir ateinančiais metais.

vvsb.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24