VTEK nurodė atleisti KU rektorių

2012-02-07, 17:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

VTEK nutarė kreiptis į Klaipėdos universitetą (KU) su reikalavimu atleisti naująjį universiteto rektorių Vaidutį Laurėną.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) teigimu, V. Laurėnas, eidamas KU tarybos nario pareigas ir kandidatuodamas į rektorius, neišvengė interesų konflikto dalyvaudamas renkant save patį šios aukštosios mokyklos rektoriumi.

Ilgametį KU studijų prorektorių V. Laurėną KU rektoriumi universiteto taryba išrinko praėjusių metų pabaigoje.

VTEK nustatė, kad V. Laurėnas, eidamas KU tarybos nario pareigas ir kandidatuodamas viešojo konkurso būdu užimti universiteto vadovo pareigas, dalyvavo rektoriumi renkant save patį.

„Konstatuota, kad toks V. Laurėno elgesys prieštarauja Įstatymo reikalavimui vengti interesų konflikto ir pareigai nusišalinti jam esant. Todėl nutarimas dėl KU rektoriaus priimtas esant neteisėtai šios aukštosios mokyklos tarybos sudėčiai“, – teigiama VTEK pranešime.

Atsižvelgdama į tai VTEK nutarė kreiptis į KU, kad šis per dvi savaites nutrauktų darbo sutartį, sudarytą pažeidžiant Įstatymo reikalavimus su rektoriumi V. Laurėnu. Priešingu atveju VTEK žada kreiptis į teismą dėl šios darbo sutarties pripažinimo negaliojančia.

KU rektoriumi išrinkus V. Laurėną, kurį laiką universitete dirbo du rektoriai: postą palikti atsisakė ankstesnis rektorius profesorius Vladas Žulkus. Jis tvirtino, kad V. Laurėnas rektoriumi išrinktas neteisėtai ir atsisakė užleisti kabinetą.

V.Žulkus oficialiai atleistas tik sausio 23-iąją. Jis ketino teisybės ieškoti teismuose.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24