VGTU pirmauja pagal vizituojančių dėstytojų skaičių

2014-06-11, 21:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) šiemet tapo vienu universitetų, į kurį atkeliauja daugiausiai užsienio dėstytojų. Nors Švietimo mainų paramos fondo finansavimą kartu su VGTU gavo dar 20 aukštųjų mokyklų, į mūsų universitetą atvyks 20 proc. visų į Lietuvą kviečiamų užsienio dėstytojų.

Dėstytojų iš užsienio vizitams remti Lietuvoje skirta beveik 800 tūkst. litų. Šios lėšos skirstomos konkurso būdu, atsižvelgiant į dėstytojo pedagoginę, mokslinę, praktinę patirtį. VGTU iš Švietimo mainų paramos fondo gavo beveik 200 tūkst. litų, o tai sudaro ketvirtadalį visos vizitams remti skirtos sumos.

Norėdama gauti valstybės paramą, aukštoji mokykla vizitą turi kofinansuoti, t.y. ji turi padengti ne mažiau kaip 30 proc. bendros jo sumos. VGTU į užsienio dėstytojų vizitus investavo daugiau nei 85 tūkst. litų savo lėšų.

Pavasario semestro metu VGTU aplankė ir paskaitas studentams skaitė septyni dėstytojai. Po vieną atvyko iš Jungtinių Amerikos valstijų (JAV), Kanados, Slovėnijos ir Portugalijos. Trys – iš Jungtinės Karalystės.

Kalbinti dėstytojai tvirtino, kad keletą savaičių trunkančios paskaitų sesijos įvairių pasaulio universitetų auditorijose leidžia ne tik pažinti svečias šalis, bet ir jaunus jų žmones. Londono Brunelio universiteto Verslo mokyklos dėstytojas David Luigi Fuschi tvirtino mėgstąs dėstyti ir manąs, jog tai – reikalinga ir turininga veikla: „Mano profesinės asociacijos etikos kodeksas įpareigoja pasidalinti vertinga patirtimi, perduoti ją. Negana to, aš tikiu dėstytojo darbo prasmingumu: mano profesoriai buvo motyvuoti, stengėsi išmokyti mane, aš irgi turiu sekti jų pėdomis, daryti tą patį," – apie pašaukimą dėstytojo darbui kalbėjo D. L. Fuschi.

Dar daugiau dėstytojų-žvaigždžių planuojama sulaukti rudenio semestrą. VGTU rudenį paskaitas ves keturi JAV dėstytojai. Kiti aštuoni – iš Suomijos, Portugalijos, Vokietijos, Norvegijos, Ukrainos, Lenkijos, Olandijos ir Austrijos.

Daugiausia dėstytojų 2014 m. laikotarpiu, įskaitant ir pavasario ir rudens semestrus, pakviesta į Statybų fakultetą (6), Fundamentinių mokslų fakultete per šiuos du semestrus apsilankys 4 dėstytojai, Kūrybinių industrijų fakultetas ir Aplinkos inžinerijos fakultetas šiemet priima po tris dėstytojus. Kiti fakultetai kviečiasi po vieną.

VGTU informacija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24