Duris atvėrė modernizuotas šv. Faustinos Kovalskos ikimokyklinio ugdymo pastatas

2020-10-07, 07:14
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Duris atvėrė modernizuotas šv. Faustinos Kovalskos ikimokyklinio ugdymo pastatas vrsa.lt nuotr.

Šį rudenį Riešės šv. Faustinos Kovalskos pagrindinė mokykla pasitinka džiugiomis nuotaikomis. Spalio 6 dieną čia iškilmingai atidarytas naujai modernizuotas ir remontuotas, pagrindinei mokyklai priklausantis, ikimokyklinio ugdymo pastatas, kuris sukurs ikimokyklinukams, moksleiviams bei mokytojams modernią, saugią ir malonią mokymosi aplinką.

Pasveikinti mokyklos bendruomenę su džiugia diena atvyko vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst, Švietimo skyriaus vedėja Sofija Segen, Riešės seniūnas Valdemar Rynkevič, Riešės Šv. vysk. Stanislovo parapijos klebonas kun. Edvardas Rydzikas.

Šv. Faustinos Kovalskos pagrindinės mokyklos direktorė Lilija Sadaiska, kreipdamasi į susirinkusius sakė: „Kasmet spalio pradžioje susitinkame pagerbti mūsų globėją šv. Faustiną ir padėkoti mokytojams jų profesinės šventės proga, o šiemet, mūsų globėjos užtarimu, turime dar vieną džiugią progą – susitinkame ikimokyklinio ugdymo pastato atidaryme. Nuoširdžiai dėkoju merei Marijai Rekst, Savivaldybei, Švietimo skyriui už paramą, už tai, kad visus iškylančius iššūkius sprendžiame drauge. Taip pat dėkoju už tai, kad švietimo sritis Vilniaus rajone tikrai yra prioritetinė, pirmoje vietoje. Mes tą matome, jaučiame ir už tai esame labai dėkingi“, – dėkojo L. Sadaiska.

„Šiandien turime puikią progą pasidžiaugti, kad mažiausieji Riešės ir apylinkių gyventojai turės puikias mokymosi sąlygas, kad jų ugdymas vyks šiltose, gražiose, patogiose patalpose“, – kartu su mokyklos bendruomene džiaugėsi vidaus reikalų ministrė R. Tamašunienė. „Dėkoju Vilniaus rajono merei už tai, kad Savivaldybės dėmesys yra nuolatos skiriamas visiems rajono gyventojams, nuo mažiausio iki vyriausio. Dėkoju už visus švietimo ir socialinius objektus, kurie buvo pastatyti, modernizuoti, atnaujinti ir dabar tarnauja gyventojams“, – savo mintį papildė ministrė.

„Vakar minėjome vienuolės šv. Faustinos Kovalskos dieną, o juk būtent Jūsų mokykla garbingai nešioja šios didžios šventosios vardą“, – pradedama savo sveikinimo žodį į susirinkusius kreipėsi merė Marija Rekst. „Šiandien pagerėjusiomis sąlygomis džiaugiasi mažiausieji Jūsų mokyklos nariai, tačiau linkiu, kad ir vyresniųjų klasių mokinių, tėvų ir mūsų svajonė išsipildytų. Svajonė, kad čia, Riešėje būtų įsteigta gimnazija“, – tęsė merė. Pasinaudodama proga, merė taip pat pasveikino į atidarymą susirinkusius mokytojus. Padėkos žodžius skyrė už jų meilę vaikams ir kasdienį atsidavimą darbui.

Riešės šv. Faustinos Kovalskos pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo pastate (Riešės g. 28) po atnaujinimo įsikurs mažiausieji lankytojai. Čia saugiai laiką leis 1 darželinukų ir jaukiai mokslus krims 2 priešmokyklinio ugdymo grupės. Bendrai pastatė įsikurs virš 55 vaikučių.

Pilnai atnaujintame pastate buvo modernizuotos visos inžinerinės sistemos. Modernizuotas šildymas, pakeistas vandentiekis, sutvarkyta nuotekų sistema, naujai sudėliota elektrotechnika. Tam, kad pastatas būtų šiltas, energetiškai našus ir pagerėtų jo estetinis vaizdas, buvo atlikti fasado šiltinimo darbai. Vidaus patalpose atliktas remontas. Visi darbai kainavo apie 450 tūkst. eurų.

vrsa.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24