Kurkime geresnį internetą drauge

2014-02-18, 10:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

„Kurkime geresnį internetą drauge!" – toks šių metų draugiško interneto šūkis. Šiemet Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazija aktyviai dalyvavo renginiuose, projektuose ir komiksų konkurse, skirtuose draugiškam internetui. Žinome komiksų konkurso nugalėtoją, kuriuo tapo Edvinas Rudol, 6 klasės mokinys. Ta proga trys komiksų konkurso dalyviai – 5 ir 6 klasių mokiniai - buvo pakviesti atvykti vasario 11 dieną į renginį Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyko NETradicinė pamoka saugesnio interneto tema. NETradicinėje pamokoje apie socialinius tinklus ir interneto naudojimą, patarimais bei patyrimais dalinosi žinomi Lietuvos muzikos, sporto, pramogų pasaulio atstovai: Donatas Montvydas, Virgilijus Alekna, Vytaras Radzevičius, o pamoką vedė Marijonas Mikutavičius. Teatriuko aktoriai smagiai paragino susirinkusius prasimankštinti, o vėliau ir įgarsino mokinių sukurtus komiksus. Šiame renginyje mokiniai galėjo pasitikrinti žinias apie saugumą internete, dalyvauti konkursuose, rungtyse, sužaisti Kinect žaidimus, laimėti įvairiausių prizų. Kadangi vyko net trys konkursai, nugalėtojai buvo apdovanoti padėkomis ir prizais. Šventės pabaigoje visi vaišinosi arbata ir skaniu tortu. Kitais metais tikimės dar aktyviau dalyvauti konkursuose ir sudalyvauti tokiame puikiame renginyje.

Norėdami, kad mokiniai kuo geriau sužinotų, kaip saugiai elgtis internete, kaip apsaugoti savo kompiuterį nuo virusų ir kenkėjiškų programų, saugoti savo duomenis Facebook ir nepatekti į sukčių pinkles, dalyvaujame projekte „Kam to reikia?!". Į savo gimnaziją pravesti pamokas mokiniams pasikvietėme įvairių sričių profesionalus. Vasario 10 dieną svečiavosi Karolis Paulavičius, įmonės „Paulavičius ir partneriai" atstovas. Jis papasakojo 7 klasės mokiniams, ko reikėtų saugotis virtualioje erdvėje, kaip privalome elgtis patys, kad netrukdytume kitiems.

Vasario 13 dieną apie saugumą internete diskutavome su didžiausio Lietuvoje interneto tiekėjo TEO specialistu Gintaru Gaveika. Aiškinomės, kaip būti saugiam internete, kokius duomenis saugoti labiausiai, ar Facebook'as turi būti tikras mūsų gyvenimo veidrodis, ar garantuojame savo anonimiškumą. Diskusijoje dalyvavo IbG ir IIIG klasių mokiniai.

Vasario 14 dieną Tomas Parnarauskas, NOD BALTIC atstovas, vedė net 2 pamokas „Saugesnio interneto savaitė – kaip apsaugoti savo kompiuterį ir save". Susitikimuose su 8, IaG bei IVG klasių mokiniais jis papasakojo apie kompiuterinius virusus ir kenkėjiškas programas, kodėl būtina saugoti savo duomenis, kaip atpažinti kibernetinių sukčių atakas, saugiai bendrauti socialiniuose tinkluose, apsaugoti savo išmaniuosius telefonus.

Regina Garpuškinienė,
Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės
gimnazijos IT vyresnioji mokytoja
Vrsa.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24