NATO centras Lietuvoje bendradarbiaus su VU TSPMI

2014-01-17, 18:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sausio 17 d. VU TSPMI pasirašė bendradarbiavimo sutartį su NATO energetinio saugumo kompetencijos centru. Sutartimi abi įstaigos įsipareigojo kartu plėtoti tyrimus, organizuoti renginius, dalintis gerąja patirtimi energetinio saugumo tematika bei organizuoti TSPMI studentų praktiką NATO energetinio saugumo kompetencijos centre.

VU TSPMI su Energetinio saugumo centru aktyviai bendradarbiauja nuo pat šio centro veiklos pradžios. Tikimasi, jog produktyvus abiejų įstaigų tarpusavio bendravimas ateityje turėtų tik dar labiau stiprėti.

Energetinio saugumo centras savo veiklą pradėjo 2011 m., o jau 2012 m. Šiaurės Atlanto taryba Vilniuje įsikūrusį centrą akreditavo kaip NATO energetinio saugumo kompetencijų centrą bei suteikė jam tarptautinės karinės organizacijos statusą. 2013 m. rudenį LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas oficialiai atidarė centrą, kuris yra įsikūręs Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos teritorijoje.

Pagrindiniai centro uždaviniai – analizuoti karinio energetinio efektyvumo, saugumo ir energetikos infrastruktūros aspektus, teikti rekomendacijas ir siūlymus dėl operacinio energetinio saugumo, alternatyvių energijos šaltinių pritaikymo karyboje, gamtai draugiškų ir efektyvių karinių pajėgumų plėtros.

VU TSPMI informacija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24