Patvirtintas Šiaulių universiteto statutas

2013-12-11, 08:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Seime priimtas naujasis Šiaulių universiteto statutas. Naujasis statutas, atitinkantis Mokslo ir studijų įstatymo nuostatas, įgalins Šiaulių universitetą baigti vykdyti šios aukštosios universitetinės mokyklos valdymo ir struktūrinę reformą.

Šiaulių universiteto laikinasis rektorius prof. dr. Donatas Jurgaitis pažymėjo, kad, patvirtinus naująjį statutą, bus galima rengti naujus Universiteto tarybos rinkimus, efektyviau vykdyti turto ir kitų resursų valdymą. Naujai išrinkta Taryba skelbs ir vykdys rektoriaus rinkimus. Planuojama, kad naujasis rektorius bus išrinktas iki 2014 m. kovą.

"Didžiausias mūsų uždavinys - tapti stipriu, regioniniu universitetu, rengiančiu aukštos klasės specialistus, tenkinančius Šiaurės Lietuvos ir visos šalies darbo rinkos poreikius", - sako laikinasis rektorius prof. dr. D. Jurgaitis.

Šiaulių universitete, kuris yra Šiaurės Lietuvos regiono mokslo, studijų, kultūros ir inovacijų centras, šiuo metu studijuoja per 4 700 studentų, dirba apie 200 dėstytojų.

Dar iki naujojo statuto priėmimo Šiaulių universitete prasidėjo struktūrinės permainos: reorganizuojami fakultetai ir jiems prilygstantys padalinai - sujungti Gamtos mokslų ir Technologijos fakultetai, kuriamas Informatikos, matematikos ir e. studijų institutas. 2013 m. įvykdytas ir aptarnaujančių padalinių glaudinimas: iš 15 Universiteto tarnybų liko 10.

Šiuo metu universitete yra Edukologijos, Humanitarinis, Menų, Technologijos ir gamtos mokslų, Socialinių mokslų, Socialinės gerovės ir negalės studijų fakultetai, Matematikos ir informatikos ir e. studijų institutas. Taip pat veikia Tęstinių studijų institutas, Nuotolinių studijų centras. 

Universitete vykdomos nuolatinės ir ištęstinės trijų pakopų (bakalauro, magistro ir doktorantūros) studijos, užtikrinama mokymosi visą gyvenimą galimybė. Studentams siūlomos 6 sričių studijų programos: biomedicinos, humanitarinių, fizinių, socialinių, technologijos mokslų ir menų.

Nuo 2013 m. vykdomas priėmimas į jungtines programas su Lenkijos ir Latvijos universitetais. Šiaulių universitetas kartu su kitais universitetais vykdo doktorantūros studijas filologijos, vadybos, ekonomikos, edukologijos mokslų kryptyse.

Užsienio studentams siūloma 19 bakalauro ir magistro studijų programų rusų ir anglų kalbomis, daugiau nei 200 dalykų dėstomų anglų kalba, organizuojamos tarptautinės doktorantūros mokyklos.

Universitete veikia 12 mokslo centrų, leidžiama 14 periodinių, tarptautinėse bazėse referuojamų mokslo žurnalų.

Šiaulių universitete sudaromos puikios sąlygos studentų neakademinei veiklai. Lietuvoje ir už jos ribų garsėja Universiteto sportininkai, studentų meno kolektyvai, veikia seniausias šalyje Studentų klubas, Savanorystės centras, kitos studentų organizacijos.

Universitete skatinamas dėstytojų ir studentų mobilumas, plėtojamos tarptautinės studijos, įsitraukiama į įvairias ES programas ir projektus. Sukurtas platus užsienio partnerių tinklas: pasirašyta apie 140 bendradarbiavimo sutarčių su daugiau nei 40 šalių aukštojo mokslo institucijų.

Universitetui rūpi šalies ir pirmiausia Šiaurės Lietuvos regiono ūkio ir kultūros pažanga, bendruomeniškumo ir socialinės partnerystės puoselėjimas.

su.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24