Lelevelio mokykla privalo likti Antakalnyje

2017-05-06, 07:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lelevelio mokykla privalo likti Antakalnyje Fot. © L24.lt (Viktor Jusel)

„Galvoju, kad ateityje bus taip, kad tautinių mažumų mokykla Antakalnyje bus. Privalo būti“, – po susitikimo su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu gegužės 3 dieną sakė Vilniaus lenkų tėvų forumo pirmininkė Danuta Narbut. Seimo pirmininkui trečiadienį besilankant Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos gimnazijoje, įvyko susitikimas su mokinių tėvų atstovais.

„Pristatėme mokyklos bendruomenės, siekiančios, kad teismo sprendimai būtų vykdomi, poziciją. Teismo sprendimas yra galutinis ir privalo būti vykdomas“, – po susitikimo su Seimo pirmininku sakė Danuta Narbut, primindama apie šių metų vasario pabaigoje Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo priimtą Vilniaus Joachimo Lelevelio mokyklai palankų sprendimą. Teismas nurodė, kad vaikams, išvarytiems iš mokyklos pastato Antakalnyje, turi būti grąžinta galimybė mokytis čia nuo 1 iki 12 klasės, o Žirmūnuose veiks gimnazijos filialas, kuriame mokoma nuo 1 iki 10 klasės.

Tėvai kreipėsi į antstolius, prašydami įpareigoti merą R. Šimašių vykdyti nutartį: „Šiandien turime gauti dokumentus, susitiksime su advokatu ir nuspręsime, ką darysime toliau“, – informavo Lelevelio gimnazijos mokinių tėvai.

Tėvai išreiškė viltį, kad tautinių mažumų mokiniai grįš į Antakalnį, į vietą, iš kurios juos išvarė sostinę valdantys liberalai ir konservatoriai.

„Tie, kas nori grįžti į Antakalnį, turi į tai teisę – teisę, patvirtintą teismo. Esame rimtai nusiteikę, dalis bendruomenės nepasiduoda ir sieks grįžti į tautinių mažumų mokyklą Antakalnyje“, – sakė mokinių tėvai.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis po apsilankymo mokykloje žadėjo kalbėsiąs su Vilniaus miesto valdžia, kurie nenori vykdyti teismo sprendimo ir nenori grąžinti iš tautinių mažumų vaikų atimto mokyklos pastato Antakalnio mikrorajone.

Primename, kad sostinės valdžia iki šiol nepradėjo vykdyti teismo sprendimo. Dar daugiau: Vilniaus meras Remigijus Šimašius bando ginčyti teismo nutartį, tačiau nesėkmingai. Meras prašė atnaujinti teismo procesą, tačiau teismas nurodė, kad byloje neatsirado naujų reikšmingų aplinkybių, dėl kurių būtų galima procesą atnaujinti. Atmesdamas mero prašymą, teismas dar kartą pabrėžė, kad vasario mėnesį priimta nutartis turi būti įvykdyta.
Seimo pirmininkas planavo apsilankyti Lelevelio mokykloje ir aptarti mokyklos ateitį su mokyklos atstovais ir tautinių mažumų atstovais prieš dvi savaites. Tačiau susitikimas neįvyko dėl Seimo pirmininko sveikatos būklės.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24