Butrimonių Anos Krepštul gimnazijos inauguracijos iškilmės (NUOTRAUKOS)

2013-09-02, 11:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sėkmingai baigtas Butrimonių Anos Krepštul vidurinės mokyklos akreditacijos procesas tapo proga surengti dvygubą šventę – rugsėjo 1-ąją čia vyko naujųjų mokslo metų pradžios bei gimnazijos inauguracijos iškilmės. Ši diena paženklino naują etapą gimnazijos istorijoje.

Šventė prasidėjo Šv. Mišiomis Butrimonių šv. Apaštalo Mykolo bažnyčioje. Per mišias gimnazijos bendruomenė dėkojo už brandą, už smalsius ir žingeidžius mokinius, už buvimą drauge ir ėjimą kartu vieno tikslo link. Kunigo Šymono Viklo žodžiai kiekvienam iš dalyvaujančiųjų paliko prisiminimą, kad siekdami žemiškojo mokslo nepamirštumėme dieviškojo.

Po mišių į mokyklos aktų salę rinkosi kviestiniai svečiai: Šalčininkų rajono savivaldybės meras Zdzislav Palevič, LR Seimo narys Leonard Talmont, Švietimo ir mokslo viceministrė Edita Tamošiūnaitė, Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Boleslav Daškevič bei jo pavaduotojas Josif Rybak, Šalčininkų rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Regina Markevič bei specialistai Regina Kazarevskaja ir Henrik Danulevič, Butrimonių seniūnė Vanda Belska, tėvai, mokytojai ir gimnazijos moksleiviai.

Gimnazijos direktorė Janina Savel paskelbė mokslo metų pradžią, buvo sugiedotas valstybės himnas, uždegtas aukuras, perskaityti LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės bei Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus sveikinimai. Direktorė dėkojo visiems už pagalbą, pasidžiaugė laimėjimais, kuriuos pasiekė mokykla norėdama gauti gimnazijos statuso bei pasveikino su bendra pergale.

Šiandien pradedame rašyti naują mokyklos istorijos knygą. Gimnazija Butrimonyse – jau realybė. Mokyklos bendruomenė kryptingai siekė šio tikslo. Tai visos komandos pelnytas rezultatas. Ugdymo institucijos žmogiškuosius ir materialiuosius išteklius, pasiekimus, kultūrą ir tinkamumą vertino išorės audito, o vėliau akreditavimo ekspertai. Turime kuo džiaugtis, - kalbėjo Butrimonių Anos Krepštul gimnazijos direktorė Teresa Savel.

Butrimonių gimnazijos bendruomenę, pasiekusią gimnazijos statusą, pasveikino Šalčininkų rajono savivaldybės meras Zdzislav Palevič.

Paskutiniu metu šioje mokykloje vyksta daug gražių švenčių. Prieš kelerius metus šventėme Anos Krepštul vardo mokyklai suteikimą, po to mokyklos 100 metų jubiliejų, šiandien – dar viena istorinė data. Gimnazijos statuso suteikimas – tai didelis pasiekimas, pasiekimas visų, kas tą mokyklą per daugelį metų kūrė. Gimnazijos statusas – tai taip pat didelė atsakomybė savo darbais ši statusą išlaikyti. Gimnazijos vardas - ne tik prestižas, bet ir naujo darbo pradžia Jums visiems: pirmiems gimnazijos pirmokėliams, pirmajai abiturientų laidai, gimnazijos mokytojams, tėvams. Linkiu Jums kasmet pasiekti vis naujų pergalių, – kalbėjo Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič.

Šiais mokslo metais Butrimonių gimnazijoje mokysis 177 mokiniai. Pirmuosius brandos atestatus su Anos Krepštul gimnazijos pavadinimu gaus 40-oji mokyklos laida, kurioje yra 21 dvyliktokas, o 10 pirmokų, tapusių pirmaisiais gimnazijos mokiniais, kurs jos istoriją nuo pat pradžių.

Irena Kolosovska

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24