Vaikus tėvams valstybė pavertė našta

2013-08-28, 09:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vaikai - gyvenimo džiaugsmas. Tačiau vis dažniau, ypač artėjant Rugsėjo 1-ajai, ne viena šeima suvokia, kad vaikai yra brangūs ir finansiniu požiūriu. Ruošdami vaikus mokyklai tėvai išleidžia nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių litų, o ir vėliau pinigai byrėte byra, nors oficialiai mokslas pagrindinėse mokyklose yra nemokamas, rašo "Respublika".

Jei abu tėvai dirba, pradinukus tenka leisti į prailgintą grupę. O didesniuose miestuose tai kainuoja 200-400 litų per mėnesį. Norintiems, kad vaikai būtų labiau užsiėmę, dar ir už kai kuriuos būrelius mokėti reikia. Neturintys vaikų gal ir sunkiai įsivaizduoja, kiek šeimoms kainuoja atžalas paruošti mokyklai. Dažna šeima visus metus taupo, kad tik galėtų parūpinti viską, ko vaikams prireiks mokykloje. Net ir itin taupant be kelių šimtų litų išsiversti neįmanoma.
"Vaikas mūsų valstybėje yra labai didelė našta. Jie valstybei nerūpi. Ypač didele našta jie padaryti dirbantiems tėvams. Juk tada reikia ne tik prailgintos grupės. Paradoksas, tačiau būtent dirbančių tėvų vaikai turi mažiau pinigų nei socialiai remtinose šeimose. Valstybė mano, kad vaikui turi būti užtikrinta valstybės remiamų pajamų dalis, lygi 350 litų, bet dirbančių vaikų tėvai to užtikrinti negali. Kai tėvai dirba ir moka mokesčius, vaikams tiek tikrai nelieka.",- sako Rasa Paulavičienė, Nacionalinio aktyvių mamų sambūrio aktyvistė.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24