Susidomėjimas profesiniu mokymu neslūgsta

2013-08-13, 08:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Toliau tęsiasi mokinių priėmimas į profesines mokyklas: prašymus padavė per 12 tūkst. kandidatų, tai sudaro daugiau kaip 60 proc. visų galimų priimti mokinių. Didžioji dauguma iš pareiškusiųjų norą mokytis yra įgiję pagrindinį išsilavinimą ir siekia kartu su kvalifikacija įgyti vidurinį išsilavinimą,  per 5 tūkst. kandidatų jau turi vidurinį išsilavinimą.

"Džiaugiamės, kad jaunuolių susidomėjimas profesiniu mokymu neslūgsta, kad jaunimas suvokia praktinio išsilavinimo vertę, daugėja norinčiųjų išmokti amato", - sako švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė.
Į profesines mokyklas priimami mokiniai nuo 14 metų. Teikiamas pagrindinis, vidurinis išsilavinimas ir kartu profesinė kvalifikacija arba  tik profesinė kvalifikacija.

Daugiau  kaip 70  šalies profesinio mokymo įstaigų siūlo apie 300 įvairių profesinio mokymo programų: architektūros ir statybos, gamybos ir perdirbimo, inžinerijos, kompiuterijos, meno, socialinių paslaugų, sveikatos priežiūros, transporto, žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės ir t.t.
Didžiąją dalį - apie 70 proc. - mokymosi laiko sudaro praktinis mokymas mokykloje ar įmonėje.
Profesinis mokymas yra nemokamas, pažangiems mokiniams mokamos stipendijos, jie aprūpinami bendrabučiu.
Visa informacija apie profesinių mokyklų programas, stojimo ir mokymosi sąlygas: www.aikos.smm.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24