Vilniaus rajono mokinių poilsis vasaros stovyklose

2013-08-09, 07:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vasara – ne tik atostogų metas, kai vaikai ilsisi nuo mokslų, o tėvai – nuo darbų, bet ir stovyklų sezonas, nes niekas negali pakeisti vasaros stovyklose patirtų  įspūdžių. Vasarą atsiveria didžiulės galimybės puoselėti vaikų vertybes vasaros poilsio stovyklose, nes tai nauji įspūdžiai, pažinimas kažko naujo, savo galimybių išplėtimas, smalsumo patenkinimas, puikus metas gerai praleisti laiką su bendraamžiais.

Vilniaus rajono Švietimo skyriaus mokslo metų pabaigoje gavo 43 programas-paraiškas dieninėms stovykloms organizuoti, kurias pristatė beveik visos rajono švietimo įstaigos. Šiais metais Vilniaus rajono savivaldybės administracija vaikų poilsio stovykloms skyrė 65 133 Lt. Iš viso savivaldybė finansavo 42 vaikų vasaros poilsio programas, kurios buvo vykdomos birželio-liepos mėnesiais. Vasaros poilsio programose dalyvavo per 1200 Vilniaus rajono mokinių, iš jų maždaug 740 iš socialiai remtinų šeimų.

Įgyvendinant vaikų ir jaunimo vasaros poilsio programas, buvo vykdoma mokinių socializacija vasaros atostogų metu. Vaikams, neturintiems sąlygų  turiningam laisvalaikio praleidimui, sudaromos sąlygos naudojant įvairias veiklos formas (žaidybinę, sportinę, kultūrinę ir kt.) lavinti socialinius  įgūdžius,  bendrauti bei turiningai praleisti laisvalaikį vasaros poilsio stovykloje.

Vaikų vasaros stovyklų programų tikslas – kūrybingo ir prasmingo vaikų poilsio organizavimas, vaikų socialinių ir emocinių kompetencijų ugdymas – bendravimo, kūrybiškumo įgūdžių lavinimas pagal neformaliojo švietimo programas bei supažindinimas su Lietuvos kraštovaizdžiu, kultūra ir menu. Dieninėse vasaros poilsio stovyklose buvo naudojami novatoriški ir efektyvūs metodai. Stovyklautojai ugdė ir stiprino savo kūrybinius gebėjimus, bendravimo įgūdžius, fizinę ir psichologinę savijautą, lavino kritinį mąstymą.

Mokiniams iš socialiai remtinų šeimų buvo skiriamas nemokamas maitinimas. O kokia gi vasara be kelionių? Stovyklautojai dalyvavo pažintinėse ekskursijose: aplankė Vilnių, Trakus, Lietuvos kaimo turizmo sodybas, Kernavę bei kitus mūsų šalies paveldo objektus ir lankytinas  vietas.

Vilniaus rajono savivaldybės administracija finansavo ne tik dieninių stovyklų programas, bet ir apmokėjo kelionės išlaidas: sporto mokyklos auklėtiniams, dalyvaujantiems tarptautinėse varžybose Lenkijoje, grupei Rudaminos meno mokyklos auklėtinių, kurie lankėsi Vokietijoje,  Nemenčinės K.Parčevskio gimnazijos šokių kolektyvui - dalį  kelionės išlaidų į Lenkiją bei Chorvatiją bei kitoms rajono mokinių grupėms, kurios atostogavo Lenkijos respublikos poilsio stovyklose.

Apibendrinus vasaros stovyklų programas, galima teigti, kad užsibrėžtus tikslus pavyko pasiekti. Vilniaus rajono mokiniai turiningai praleido laiką stovyklose, mėgaudamiesi kruopščiai jiems suplanuota programa pailsėjo ir kadangi vasara eina į pabaigą, visi yra pasirengę keliauti į žinių pasaulį. 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24