Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos bankas sutarė mokinių finansinį raštingumą ugdyti kartu

2013-05-04, 06:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos bankas pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo mokinių finansinio ir ekonominio švietimo srityje. Ministerija ir bankas bendradarbiaus rengdami mokomąją medžiagą, organizuodamos mokymus, taip pat atliks finansinio raštingumo tyrimus ir keisis informacija apie pažangius ekonominio švietimo metodus.

Sutartį pasirašiusios šalys sutaria, kad finansinis švietimas turi prasidėti dar mokyklos suole, juo labiau kad finansinių produktų ir paslaugų spektras plečiasi – jau septynmečiai gali naudotis bankų kortelėmis. Lietuvos banko žiniomis, vis daugiau jaunimo susivilioja greitaisiais kreditais, kurių vėliau neįstengia grąžinti: daugiausiai greitųjų kreditų sutarčių sudaryta su jaunesniais nei 25 m. klientais ir būtent šiai – jauniausių klientų grupei – tenka didžiausia pradelstų paskolų dalis.

2015 m. Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos bankas pagal Ekonominio ir socialinio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos programą kartu įgyvendins tarptautinį finansinio raštingumo tyrimą. Šio tyrimo metu penkiolikmečiai Lietuvos moksleiviai bus vertinami pagal asmeninių finansų žinias ir gebėjimus jas pritaikyti sprendžiant finansinius klausimus. Tyrimas ne tik leis įvertinti jaunimo finansinio raštingumo lygį, palyginti jį su kitų šalių bendraamžiais, bet ir padės suvokti, kokios yra didžiausios žinių, susijusių su asmeninių finansų valdymu, spragos ir kokios finansinio švietimo priemonės turi būti įdiegtos tobulinant formalųjį ir neformalųjį ugdymą.

Šių metų balandį startavo nauja Lietuvos banko finansinio švietimo svetainė www.pinigubite.lt, kurioje kiekvienas gali rasti informacijos, patarimų ir įrankių, padėsiančių išmintingai valdyti savo pinigus.

www.smm.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24