Skaitytoja Alma: kam priiminėti įstatymus, kurių niekas nesilaiko?

2015-11-14, 11:26
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
"Rūko ten visi – ir Vilniaus svečiai, ir mūsiškai, o dėl to žalojame savo sveikatą mes ir mūsų vaikai" - L24.lt archyvo nuotr. "Rūko ten visi – ir Vilniaus svečiai, ir mūsiškai, o dėl to žalojame savo sveikatą mes ir mūsų vaikai" - L24.lt archyvo nuotr.

„Gyvenu prie Oro uosto, Dariaus ir Girėno gatvėje. Sūnus serga astma, tad dažnai iš oro uosto stotelės tenka važiuoti į Santariškių klinikas. Oro uosto viešojo transporto stotelės paviljone visada pilna rūkančių", – rašo mūsų skaitytoja Alma.

„Laukiantiesiems autobuso nė motais, kad dar 2014 metų sausio 1 d. Vilniaus miesto taryba uždraudė rūkyti viešojo transporto stotelių paviljonuose. Bet pikčiausia yra tai, jog policija, kuri privalo užtikrinti, kad būtų laikomasi įstatymų, niekaip nereaguoja į pažeidėjus. O policijos nuovada stovi čia pat – vos už 50 metrų. Negi jie nieko nemato?" – klausia skaitytoja.

„Su sūnumi iš šitos stotelės važinėju jau metus. Policijos pareigūnų, drausminančių rūkorius, nemačiau niekada, rūkančius – nuolatos, – nuogąstauja Alma. – Kodėl policijos pareigūnai nevykdo savo pareigos – užtikrinti įstatymų viršenybę Lietuvoje? Ir kam tada priiminėti tokius įstatymus, į kuriuos policija spjauna?"

„Suprantu, kad gal užsieniečiai gali nežinoti mūsų įstatymų ir draudimų, bet rūko ten visi – ir Vilniaus svečiai, ir mūsiškai, o dėl to žalojame savo sveikatą mes ir mūsų vaikai", – teigia Alma.

Tiesa, stotelėje yra priklijuotas lipdukas (žr. nuotr.), informuojantis apie draudimą rūkyti šioje vietoje, bet jis toks mažas ir taip paslėptas, kad niekas jo net nepastebi.

„Toks lipdukas turi būti priklijuotas matomiausiojoje vietoje, o jo dydis turėtų būti per pusę paviljono – kaip dabar daroma su įspėjančiais užrašais ant cigarečių pakelių. Be to, policija privalo Oro uosto stotelėje budėti nuolatos," – tvirtina Alma.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24