Nustačius įvairių pažeidimų, šią savaitę laikinai sustabdyta 5 maisto tvarkymo įmonių veikla

2013-02-16, 16:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šią savaitę Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba dėl nustatytų pažeidimų laikinai sustabdė 3 viešojo maitinimo įmonių ir 2 šviežia mėsa, mėsos gaminiais bei žuvininkystės produktais prekiavusių kioskų veiklą.

Radviliškio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba kartu su Radviliškio policijos komisariato pareigūnais ir Radviliškio rajono savivaldybės atstovais vykdyto reido metu patikrino UAB „Baisogalos agroprekyba“ alaus barą (Draugystės g. 2, Pakiršinio k., Radviliškio raj.).

Patikrinimo metu nustatyta, kad lankytojų salė, buitinės ir pagalbinės patalpose netvarkingos, nešvarios, reikalingas sienų, lubų, grindų remontas. Patalpose mėtėsi daug su maisto tvarkymu nesusijusių daiktų, buvo jaučiamas stiprus pašalinis kvapas, nebuvo tiekiamas šaltas ir karštas vanduo, alus pilstomas į nekokybiškai išplautus bokalus. Radviliškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, baro veikla laikinai sustabdyta, atsakingam asmeniui skirta bauda.

Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, tirdama vartotojo pranešimą, patikrino UAB „Taravos Anikė“ restoraną „Anikės teatras“ (Sukilėlių g. 8, Klaipėda). Patikrinimo metu nustatyta, kad restoranas vykdė viešojo maitinimo veiklą, nors buvo įvykusi nuotekų tinklų avarija. Toks pažeidimas kėlė riziką gaminamo maisto saugai, todėl „Anikės teatro“ restorano veikla buvo laikinai sustabdyta, atsakingam asmeniui skirta administracinė nuobauda.

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, taip pat tirdama vartotojo pranešimą, laikinai sustabdė VšĮ „Nacionalinė jaunimo nakvynės namų asociacija“ (Filaretų g. 17, Vilnius) maisto tvarkymo veiklą. Vartotojas savo pranešime teigė, kad įstaiga maitina nakvynės namų svečius neturėdama tam išduoto leidimo (maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo).

Patikrinimo metu pranešime nurodytas faktas pasitvirtino, todėl įmonei nurodyta pasirūpinti veiklos įteisinimui būtinais dokumentais, o viešojo maitinimo veikla nakvynės namuose laikinai sustabdyta.

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai kartu su Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais atliko bendrus patikrinimus prekybos miestelyje, esančiame Vytauto pr. 18. Po šių patikrinimų, dviejų prekybos kioskų, prekiavusių šviežia mėsa, mėsos gaminiais bei žuvininkystės produktais, veikla buvo laikinai sustabdyta.

Sprendimas priimtas dėl patikrinimų metu nustatytų grubių higienos reikalavimų pažeidimų: kioskuose nebuvo vandens rankų plovimui, trūko rankų dezinfekavimo priemonių, vykdyti ne visi savikontrolės reikalavimai, pardavėjai nebuvo pasitikrinę sveikatos, švieži ir termiškai apdoroti nefasuoti maisto produktai buvo sveriami tomis pačiomis svarstyklėmis, šaldyti maisto produktai laikyti netinkamoje temperatūroje. Prekyboje rasta 98 kg lenkiškos kilmės paukštienos, nepaženklintos valstybine kalba ir 23 kg  neženklintų maisto produktų be įsigijimą patvirtinančių dokumentų.

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, už nustatytus pažeidimus laikinai sustabdyta abiejų prekybos kioskų veikla, atsakingiems asmenims skirtos baudos.

Sustabdytos viešojo maitinimo įmonės ir prekybos kioskai galės toliau vykdyti veiklą tik po to, kai bus pašalinti patikrinimų metu nustatyti trūkumai ir teritorinės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atliks pakartotinus patikrinimus.

www.vmvt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24