Gyvūnų vežėjai nepaiso perspėjimų

2012-09-21, 07:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad nepaisant daugkartinių įspėjimų apie būtinybę laikytis privalomų biosaugos reikalavimų gyvulių ūkiuose, vis dar nustatomi atvejai, kai grubiai pažeidžiami pagrindiniai reikalavimai ir sudaromos realios sąlygos pavojingoms gyvūnų užkrečiamosioms ligoms plisti.

Rugsėjo 20 d. Šakių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad į šio rajono kiaulių ūkį nebuvo įleista autotransporto priemonė,  turėjusi iš ūkio kiaules nugabenti į skerdyklą. Automobilis neįleistas į ūkio teritoriją jame radus 2 paslėptas šernų gaišenas.  „Toks elgesys gali būti traktuojamas net tik kaip grubus biologinės saugos reikalavimų pažeidimas, bet ir kaip nusikalstamas aplaidumas. Šernai serga tomis pačiomis ligomis, kaip ir naminės kiaulės, todėl tokie neatsakingi žmonių veiksmai gali paskatinti ar sudaryti sąlygas pavojingos ligos užkratui išplisti  ir užkrėsti naminius gyvulius“, – akcentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis.
 
Apie įvykį nedelsiant buvo informuota Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento Šakių rajono agentūra. Šernų gaišenos sunaikintos, o automobilis grąžintas į siuntusią įmonę skubiai dezinfekcijai. Toliau tirti įvykio aplinkybes ir taikyti būtinas sankcijas perduota Trakų valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, kurioje registruotas gyvūnų vežėjas, atsiuntęs į įmonę minėtą transporto priemonę.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ne kartą įspėjo ūkinių gyvūnų laikytojus apie pavojų gyvūnų užkrečiamosioms ligoms plisti ir būtinybę laikytis biosaugos reikalavimų. Pavojingas užkrečiamąsias gyvūnų ligas gali išplatinti ir asmenys, kurie lankėsi pavojingų ligų židiniuose, kitose šalyse, medžioklėse ar pirminio apdorojimo vietose, skerdyklose, gyvūninės kilmės atliekų tvarkymo vietose. Stengiantis išvengti ligų, draudžiama viešojo maitinimo ir maisto atliekas iš prekybos įmonių naudoti ūkiniams gyvūnams šerti.
 

www.vmvt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24