Užfiksuota dar 16 koronaviruso atvejų, infekuoti trys medikai

2020-03-21, 22:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Užfiksuota dar 16 koronaviruso atvejų, infekuoti trys medikai pixabay.com asociatyvi nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad Lietuvoje patvirtinti dar 16 naujų koronaviruso infekcijos atvejų. Taigi iš viso per šią dieną nustatyta 30 koronaviruso infekcija užsikrėtusių asmenų, o Lietuvoje šiuo metu užfiksuoti 99 užsikrėtimo šia infekcija atvejai.

Pranešime patvirtinama apie naują Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų užsikrėtusio mediko atvejį, taip pat – apie du infekuotus medikus Klaipėdoje.

Vilniuje nustatyti 5 nauji koronaviruso atvejai. Tarp vietinių užsikrėtusiųjų – asmuo, dirbantis Vilniaus visuomenės sveikatos biure bei medikas iš Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Šeimos medicinos centro, o trečiasis asmuo užsikrėtė nuo artimųjų, grįžusių iš Vokietijos.

Apie 2 asmenis, kurie tyrimą atliko mobiliame punkte, informacija renkama, skelbiama SAM pranešime.

Kaune užfiksuoti 8 koronaviruso atvejai. Asmenys yra grįžę iš Norvegijos ir Austrijos, o vidutinio amžiaus pora užsikrėtė nuo iš Didžiosios Britanijos grįžusio sūnaus. Dar 3 tyrimai atlikti mobiliame punkte, todėl duomenys tikslinami.

Klaipėdoje taip pat nustatyti 3 koronaviruso atvejai, vienas asmuo parvykęs iš Didžiosios Britanijos, o kiti užsikrėtimai vietiniai, abu medikai. Patikslintais duomenimis, anksčiau skelbta virusu užsikrėtusi vidutinio amžiaus pora parvyko iš Nyderlandų.

„Primename, kad žmogus, pasireiškus bent vienam ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingam simptomui – staiga pradėjus karščiuoti, kosėti, prasidėjus dusuliui – ir, jei 14 dienų laikotarpiu iki simptomų pradžios keliavo bet kurioje užsienio šalyje ar po sąlyčio su patvirtintu ar tikėtinu koronaviruso infekcijos atveju, pirmiausia turi skambinti į Karštąją koronos liniją trumpuoju telefono numeriu 1808“, – skelbiama šeštadienį SAM išplatintame pranešime spaudai.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24