Sveikatos tikrinimas - geriausias būdas užkirsti kelią ligoms

2014-01-03, 10:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybinė ligonių kasa (VLK) ragina žmones aktyviau dalyvauti Lietuvoje vykdomose prevencinėse programose ir nemokamai pasitikrinti sveikatą.

Už paslaugas, kurios suteikiamos pagal šiuo metu Lietuvoje vykdomas 6 prevencines programas, žmogui nereikia mokėti, nes jos kompensuojamos.

VLK Sveikatos priežiūros paslaugų departamento direktoriaus Viačeslavo Zakso teigimu, šiuo metu vykdomos prevencinės programos bus tęsiamos ir toliau, nes jų rezultatai džiugina. „Kasmet vis daugiau žmonių pavyksta išgelbėti nuo klastingiausios šio amžiaus ligos – vėžio, nes kiekvienais metais vis daugiau asmenų dalyvauja minėtose programose. Štai jau beveik dešimtmetį Lietuvoje moterys gali nemokamai išsitirti dėl gimdos kaklelio vėžio, o jų mirtingumas nuo šios programos įgyvendinimo pradžios sumažėjo beveik trečdaliu."

Daugelyje Vakarų Europos valstybių prevencinės programos, padedančios dar ankstyvoje stadijoje diagnozuoti klastingą ligą ir užbėgti jai už akių, pradėtos vykdyti jau prieš kelis dešimtmečius ir buvo pasiekta gerų rezultatų.

V. Zakso teigimu, kaip ir kasmet, taip ir 2014 metais, šioms prevencinėms programoms įgyvendinti bus skirta užtektinai lėšų. Todėl gydymo įstaigoms, sudariusioms sutartis su ligonių kasomis, bus visiškai apmokėtos suteiktų paslaugų pagal šias programas išlaidos. Pacientams nereikėtų nerimauti – jiems tai nekainuos nei lito.

VLK informacija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24