Lenkai renkasi Lietuvos chirurgus

2017-06-08, 14:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lenkai renkasi Lietuvos chirurgus © BFL (Tomo Urbelionio asociatyvi nuotr.)

Pacientai iš Lenkijos atvyksta į Lietuvą operuotis, rašo Respublikinė Kauno ligoninė.

Respublikinėje Kauno ligoninėje jau atliktos pirmosios akies lęšiuko keitimo operacijos Lenkijos piliečiams, kurie savo šalyje šių operacijų laukia iki 2 metų. Patyrusių Lietuvos chirurgų atliekamos aukštos kokybės chirurginės paslaugos lenkus labai sudomino, tad birželio 6-ąją į RKL atvyko pirmieji 5 pacientai iš Lenkijos – visiems jiems atliktos kataraktos operacijos su visais reikalingais tyrimais prieš operaciją bei priežiūra po jos.

Dar vasario mėnesį Respublikinės Kauno ligoninės generalinis direktorius doc. dr. Linas Vitkus susitiko su Lenkijos bendrovės „MEDASCO Spółka Akcyjna“ atstovais ir pasirašė tarpininkavimo paslaugų sutartį. Šios sutarties pagrindu Respublikinė Kauno ligoninė įsipareigojo priimti iš Lenkijos atvyksiančius pacientus ir teikti jiems reikalingas medicinines paslaugas.

Didesnė ligoninė – prioritetas

Lenkijos piliečiai, rinkdamiesi gydymo įstaigą, dažniausiai teikia pirmenybę didesnėms ligoninėms, nes jos, turėdamos platesnį paslaugų ir įrangos pasirinkimą, žmonėms kelia didesnį pasitikėjimą. Pasak doc. dr. Lino Vitkaus, išlaikyti aukštą ligoninės reputaciją itin svarbu, nes pacientų nuomonė ir rekomendacijos lems tolesnio bendradarbiavimo sėkmę. „Dėl to abejonių net nekyla, nes visiškai pasitikiu mūsų ligoninės gydytojų profesionalumu. Sutartis su Lenkijos bendrove ir pirmieji medicinos turistai RKL nėra atsitiktinis reiškinys. Nuolat ieškome naujų bendradarbiavimo galimybių su kitomis valstybėmis (jau užmegzti ryšiai su Ukraina, Uzbekija), o medicinos turizmas – vienas iš būdų gauti papildomų pajamų. Džiaugiuosi, jog pirmosios operacijos Lenkijos pacientams atliktos sėkmingai, pacientai jau išvyko namo", – priduria vadovas.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24