VLK tapo Tarptautinės draudimo fondų asociacijos asocijuota partnere

2013-06-21, 09:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) tapo įtakingos Tarptautinės draudimo fondų asociacijos (pranc. Association Internationale de la Mutualite – AIM), vienijančios užsienio šalių ne pelno siekiančius sveikatos draudikus, asocijuota partnere. Tai leis dalytis mūsų šalies patirtimi sveikatos draudimo srityje su kitomis šalimis, dalyvauti sprendžiant svarbius strateginius sveikatos draudimo klausimus darbo grupėse ir forumuose, atliekant tyrimus, įgyvendinant įvairius tarptautinius projektus.

VLK direktoriaus Algio Sasnausko, neseniai grįžusio iš Gente (Belgija) vykusios AIM Generalinės Asamblėjos, kur VLK buvo priimta į Tarptautinę draudimo fondų asociaciją, vertinimu, tai labai svarbus žingsnis. VLK tapus šios asociacijos partnere, atsivėrė naujos galimybės mūsų šaliai betarpiškai keistis informacija, patirtimi ir praktinėmis žiniomis su kitomis sveikatos draudimą vykdančiomis užsienio šalių institucijomis.

„Šie pokyčiai paskatins glaudesnį bendradarbiavimą su kitomis valstybėmis, mūsų šalis bus labiau matoma, girdima ir vertinama sveikatos apsaugos srityje už Lietuvos ribų. Šis tarptautinis forumas yra vienintelis reguliariai organizuojantis sveikatos draudikų susitikimus įvairiomis aktualiomis temomis, tad VLK atstovai turės išskirtines galimybes tarptautinėje rinkoje pristatyti Lietuvos patirtį sveikatos draudimo srityje ir pasimokyti iš kitų šalių. Siekį tapti šios asociacijos partnere palankiai įvertino ir svarbiausios strateginės šalies institucijos – esame gavę Sveikatos apsaugos ir Užsienio reikalų ministerijų pritarimą", – teigė A. Sasnauskas.

Anot VLK vadovo A. Sasnausko, VLK neskubėjo tapti oficialia šios asociacijos partnere, o pirmiausia siekė neformaliai kuo geriau susipažinti su jos veikla, pamatyti iš vidaus, kaip ji veikia, kuo gyvena. Pastaruosius dvejus metus ligonių kasų atstovai dalyvavo įvairiuose jos rengiamuose susitikimuose, darbo grupių veikloje.

„Todėl šiais metais Valstybinei ligonių kasai tapus oficialia šios įtakingos tarptautinės asociacijos partnere – į ją įstojus, nebūsime naujokai, mums nereikės startuoti „nuo nulio". Jau esame pasirengę priimti laukiančius iššūkius, atstovauti mūsų šaliai", – tvirtino A. Sasnauskas.

VLK direktorius A. Sasnauskas atkreipia dėmesį į tai, kad mūsų kaimynai tai jau padarė. 2012 metais Lenkijos nacionalinis sveikatos draudimo fondas ir Estijos ligonių kasa tapo šios asociacijos partneriais.

Šiuo metu Tarptautinei draudimo fondų asociacijai priklauso 40 sveikatos draudimo įstaigų iš 23 šalių, iš kurių daugiausia – Europos Sąjungos (ES) šalių. Ji vienija sveikatos draudimo įstaigas, kurios vadovaujasi žmogaus teisėmis į sveikatos apsaugą, solidarumą ir dirba ne pelno tikslais.

Minėta asociacija yra sudariusi sveikatos sistemų reformų, ilgalaikės priežiūros, vaistų, telemedicinos bei e-sveikatos darbo grupes, organizuoja įvairias temines konferencijas, susitikimus, dalyvauja tarptautiniuose projektuose ir tyrimuose. Ji taip pat yra įsteigusi Tarptautinio bendradarbiavimo ir Europos reikalų komitetus. Pastarasis analizuoja ES keliamus sveikatos ir socialinės apsaugos, socialinės ekonomikos klausimus, pasiūlymus ir formuoja šios asociacijos narių interesus atitinkančią poziciją, pristato ją Europos institucijoms.

www.vlk.lt

www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24