“Manau, kad kraujo davimas labai kilnus poelgis”

2013-06-20, 08:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vakar Šiauliuose lankėsi "Neatlygintinos kraujo donorystės turas per Lietuvą", rengiamas Nacionalinio kraujo centro iniciatyva. Prisikėlimo aikštėje Šiaulių miesto centre įsikūrusioje akcijos palapinėje iki 15 val. buvo užėję 36 norintys duoti kraują žmonės, 29 jau buvo kraujo paaukoję, rašo “Šiaulių Kraštas”.

Pasak Panevėžio kraujo centro gydytojos Danės Juodzevičienės, Šiauliuose žmonės aktyviai dalyvavo akcijoje, tačiau daugiausia kraujo aukojo jaunesni - 20-30 metų žmonės. "Visi užsiregistravę dalyviai yra tiriami, jie pildo anketas. Tikrinamas jų kraujas, matuojamas kraujo spaudimas ir tik tada imamas kraujas. Svarbu, kad gydytojas įvertintų donoro būklę, ar jis tinkamas duoti kraują. Kreipiame dėmesį į žmogaus sveikatą, ar jis duodamas kraujo nepakenks sau", - sakė D. Juodzevičienė.

Viena iš kraujo donorių, 18-metė Deimantė sakė, kad jos šeimoje yra priimta duoti kraujo, nes tai kilnus poelgis, todėl iš Kuršėnų į Šiaulius specialiai vyko dalyvauti akcijoje niekieno neraginama. "Mano senelis kraują davė gal 20 kartų, ne vieną kartą davė ir mama. Aš pati duosiu jau antrą kartą ir manau, kad kraujo davimas labai kilnus poelgis", - sakė kuršėniškė Deimantė.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24