Sveikame kūne sveika siela. LLRA-KŠS skatina fizinį aktyvumą ir sveiką gyvenseną Vilniaus rajone

2023-06-20, 15:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sveikame kūne sveika siela. LLRA-KŠS skatina fizinį aktyvumą ir sveiką gyvenseną Vilniaus rajone Fot. vrsa.lt

Vienas iš svarbių ir prioritetinių Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - Krikščioniškų šeimų sąjungos programos tikslu - sporto infrastruktūros plėtra, kuri visapusiškai apima Vilniaus rajono gyventojų fizinio aktyvumo ir sveikos gyvensenos skatinimą nuo vaikų iki senjorų, aukšto meistriškumo sportininkų ugdymą ir Vilniaus rajono atstovavimą įvairiuose varžybose, bei įvairių sporto veiklų plėtojimą.

Vilniaus rajono savivaldybės Taryba, kurią daugumą sudaro Lietuvos lenkų rinkimų akcija – krikščioniškų šeimų sąjungos tarybos nariai, per visas kadencijas įgyvendino daug puikių su sportine veikla susijusių projektų. Prie daugumos rajono mokyklų įrengtos naujos sporto aikštelės. Neseniai atnaujintos sporto aikšteles Nemėžyje, Mickūnuose, Medininkuose, Maišiagaloje, Juodšiliuose, Lavoriškėse, Paberžėje. Vidutiniškai per metus Savivaldybė įrenginėjo po 3-4 sporto aikšteles. Jau beveik baigtas Nemėžio Šv. Rapolo Kalinausko gimnazijos sporto aikštelės atnaujinimas – šiam projektui skirta 600 tūkst. eurų. Vilniaus rajone įrengti 34 sporto aikštynai ir sporto aikštelės, 24 sporto salės, 9 treniruoklių salės. Siekiant skirti didelį dėmesį vaikų fizinio aktyvumo paslaugų prieinamumui, Vilniaus rajono vaikai Sporto mokyklą gali lankyti nemokamai.

Ankstesnių kadencijų Vilniaus rajono Administracijos iniciatyva, Vilniaus rajone aktyviai ir sėkmingai veikia Vilniaus rajono savivaldybės Nemenčinės sporto mokykla ir neseniai atidarytas Vilniaus rajono sporto centras.

2017 metais Nemenčinėje atidaryta biatlono šaudykla, kur biatlonininkai gali treniruotis kaip žiemą taip ir vasarą. Šaudykla buvo pastatyta pilnai iš Vilniaus rajono savivaldybės biudžeto lėšų, kurių suma siekė 340 tūkst. eurų.

2020 metais baigtas statyti Vilniaus rajono sporto mokyklos administracinis pastatas, kurio vertė – 800 tūkst. Eur, iš kurių 549 tūkst. Eur – valstybės investicijų programos lėšos, likusi 251 tūkst. Eur dalis – Savivaldybės biudžeto lėšos. Taip pat išasfaltuota biatlono riedučių trasa, kurio projekto vertė siekia 250 tūkst. Eur.

Šiuolaikiškame, naujame dviejų su cokoliniu aukštu Nemenčinės Sporto mokyklos pastate įsikūrusi mokyklos administracija ir įrengti specializuoti kabinetai treneriams, persirengimo bei poilsio kambariai. Taip pat įkurti apgyvendinimo kambariai, atvykstantiems varžyboms ar stovykloms sportininkams ir mėgėjams tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio. Sporto centre vyksta sporto treniruotės, organizuojamas ir vykdomas neformalusis švietimas, sportinė veikla mėgėjams, sudarytos visos sąlygos vaikams, jaunimui ir suaugusiems užsiimti fizinių ugdymu, sveika gyvensena, ugdyti aukšto meistriškumo sportininkus. Sporto centre veikia penkios sporto šakų grupės: biatlonas, žolės riedulys, futbolas, tinklinis, lengvoji atletika. Vilniaus rajono sportininkai turi daugiausiai pasiekimų šiose sporto srityse, bet ateityje planuojama sporto šakas plėsti.

Kaip pažymėjo ilgametė buvusi Vilniaus rajono merė ir dabartinės kadencijos tarybos narė, bei Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkė Marija Rekst – Vilniaus rajonas turi gilias, seniai susiformavusias tradicijas sporto srityje, dėl to sportinė veikla Vilniaus rajone ir toliau bus aktyviai plečiama, bus stengiamasi suteikti sportininkams kokybiškas ir aukščiausias sąlygas tobulėti. Savivaldybės investicijos į jaunuosius sportininkus ateityje neabejotinai atneš tarptautinių ir gal net pasaulinių pasiekimų.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24