„Metų laikai“ kviečia į Trakų pilį

2011-12-01, 08:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gruodžio 11 dieną, sekmadienį, 16 val. Trakų salos pilies Didžiojoje menėje į dar vieną susitikimą kviečia naujasis meno renginių ciklas „Metų laikai“.

Šįkart žiūrovai kviečiami į Kauno kamerinio teatro pastatymą „Spektaklis po spektaklio“, režisierius Stanislovas Rubinovas. Tai vieno aktoriaus – Aleksandro Rubinovo spektaklis. Aktoriaus monologus užrašė Daiva Čepauskaitė, vaidinime panaudoti Viljamo Šekspyro pjesių fragmentai.

...Ką tik pasibaigė įsivaizduojamas spektaklis. Buvo vaidinamas Viljamas Šekspyras... Aktorius žiūrovų akivaizdoje bando dar ir dar kartą sugrįžti prie ką tik suvaidintos pjesės. Kas pavyko? Kas nepasisekė? Kodėl?

Atskiri epizodai, scenos suvaidinami naujai. Partnerių jau nėra, tad daugybę įvairiausių personažų tenka kurti pačiam. O gal pasitelkus į pagalbą žiūrovus?!

Lyg košmariškame aktoriniame sapne persipina V.Šekspyro pjesės: „Hamletas“ ir „Otelas“, „Julijus Cezaris“ ir „Dvyliktoji naktis“, „Užsispyrėlės sutramdymas“ ir „Makbetas“... Kas buvo vaidinama: tragedija, drama ar komedija? Bet svarbiausia ne tai. Ar pavyko spektaklis? Ar atliepė žiūrovų širdyse šekspyriškos aistros, ar prajuokino neišsenkantis „riebus“ renesansinis humoras? Ar nenugrimzdo į kurčiųjų ausis išmintingiausios genijaus sentencijos? Pasak spektaklio kūrėjų, tai bus negailestinga analizė, išpažintis ir atsivėrimas. Pačios slapčiausios mintys ir tikras, o ne suvaidintas kontaktas su publika, atviras dialogas, kuris kiekvieną vakarą vis kitoks.

A.Rubinovas su vaidinimu „Spektaklis po spektakliu“ dalyvavo festivaliuose Jerevane, Gabrove, Kijeve, Chmelnickyje, Maskvoje, Sankt-Peterburge, Volgograde, Rygoje, Jaltoje, Vroclave, Torūnėje, Varšuvoje  ir kt. , pelnė nemažai apdovanojimų.

Bilietai po 23 Lt, jų galima įsigyti prieš spektaklį bei iš anksto www.bilietupasaulis.lt  

Sigita Nemeikaitė
Trakų rajono savivaldybės viešųjųų ryšių specialistė
www.lvcom.eu


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24