FLUXUS Ministerijoje – penkių dienų kultūrinis reiškinys iš Niujorko

2011-10-25, 14:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuo šiandien FLUXUS Ministerijoje startuoja penkių dienų projektas, kurį vilniečiams atvežė keturi muzikantai iš JAV: Sean Francis Conway, Dalius Naujo, Kenny Wollesen ir Jonathon Haffner. Tai ne klasikinis koncertų ciklas, o įvairiapusiškas kultūrinis reiškinys, kuris Niujorke priimtas kaip kasdieniškas šio miesto muzikinių reiškinių visumoje.

Muzikantai iš JAV spalio 25–29 dienomis nuo 13 iki 17 val. rengs seminarus-repeticijas jauniesiems Lietuvos sostinės muzikantams, dainininkams ir muzikos studentams. Jų metu naujokai mokysis spontaniškai groti dideliame orkestre, įvedant į veiksmą filmą, netradicinius instrumentus, sukurtus “Wollesonic Laboratories,” ir kitas meno formas, kaip “happening” ar “performance.” Šitie “veiksmo koncertai,” tokie kaip “Sonic-massage,” Niujorko galerijose ir muzikiniuose klubuose pritraukia daugybę dalyvių ir entuziastų.
Vakarais, po seminarų-repeticijų, nuo 21 val. vyks bendri koncertai. Gros visi norintys: muzikos studentai, pradedantys muzikantai ir dainininkai, Lietuvos džiazo žvaigzdės – Dovydas Stalmokas, Eugenijus Kanevičius, Kęstutis Vaiginis, Dominykas Vyšniauskas, Vytis Nivinskas, Mindaugas Vadoklis ir kiti. Dalyvaus grupė “Kaukoras,” grojanti lietuvių liaudies muziką, du chorai “Mindrė” ir “Kulgrindė.”
Kiekvieną projekto vakarą bus pasiūlyta nauja programa. Šiandien, spalio 25-ąją, vyks rinktinio orkestro muzika gatvėje ir projektas “Diriguojančios mašinos naktis” su Daliaus Naujo filmais bei Audriaus Naujokaičio videoklipu.
Antras vakaras, spalio 26 d., bus skirtas muzikanto, multi-instrumentalisto, kompozitoriaus Sean Francis Conway pasirodymui.
Trečiame vakare, spalio 27 d., dalyvaus Fluxus Ministerijos menininkas, avan-gardinio šokio atlikėjas Denisas Kolomyckis, po kurio pasirodymo – konceptualus muzikinis projektas “Garso masažas” (Sonic Massage).
Spalio 28-osios vakaro tvarkaraštyje – Fluxus Ministerijos Cirkas ir rinktinis orkestras gatvėje bei atskiri projektai “Fluxus Disco” ir "Tylos Disko.”
Paskutinis vakaras, vyksiantis spalio 29 d., skirtas Fluxus Ministerijos kamerinio orkestro “Ni&Co” pasirodymui ir bendram muzikantų bei dainininkų projektui “Choro naktis.”
Pasak projekto organizatorių, tai bus ryški žiežirba Vilniaus kultūrinėje erdvėje. Tikimasi, kad vilniečiai tai įvertins ir aktyviai dalyvaus šioje muzikos šventėje. Šį projektą remia Jono Meko Fondas ir viešoji įmonė “AZZARA”.

www.vilnius.lt
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24