Lietuviškas Advento vakaras Berlyne

2012-12-10, 12:39
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ilgamečiai Lietuvos ir Vokietijos Saksonijos-Anhalto žemės ryšiai ir toliau aktyviai puoselėjami – Saksonijos-Anhalto atstovybėje Berlyne gruodžio 6 dieną surengta lietuviška Advento vakaronė, kurioje pristatyti Advento papročiai, vyko rankdarbių, papuošalų ir kulinarinio paveldo produktų mugė.

Renginį atidarė Lietuvos ambasadorius Vokietijoje Deividas Matulionis, kuris pabrėžė, kad Saksonija-Anhaltas visada bus svarbus Lietuvai, nes šios žemės Kvedlinburgo mieste buvusiame imperatoriškajame moterų vienuolyne rašytame metraštyje – Kvedlinburgo analuose – pirmą kartą buvo paminėtas Lietuvos vardas.

Renginyje taip pat dalyvavo Saksonijos-Anhalto žemės ūkio ir aplinkos ministras Hermannas Onko Aeikensas. Savo sveikinimo kalboje ministras akcentavo sėkmingą Lietuvos ir Saksonijos-Anhalto bendradarbiavimą žemės ūkio ir kaimo plėtros srityje, kurį siekiama tęsti ir ateityje.

Vakaronėje Advento papročius ir dainas pristatė tautinių dainų atlikėja Kristina Šyliūtė ir tradiciškai šiame renginyje dalyvaujantis ansamblis „Sutaras“. Čia buvo galima įsigyti lietuviškų tekstilės dirbinių, papuošalų, kulinarinio paveldo produktų, kuriais prekiavo iš Lietuvos atvykę Lietuvos ūkininkių draugijos narės. Kaip ir kiekvienais metais, renginio metu organizuotoje loterijoje surinktos lėšos buvo skirtos paremti šeštadieninę lietuvių vaikų mokyklėlę Berlyne.

www.zum.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24