Kauną aplankė elektromobilių maratono „Talinas - Monte Karlo 2012“ dalyviai (FOTO)

2012-06-04, 07:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šeštadienį vakare Rotušės aikštėje praeivių dėmesį traukė jokio triukšmo neskleidžiantys automobiliai. Per naktį pasikrovę elektromobilių baterijas, maratono dalyviai sekmadienį ryte pratęsė savo kelionę.

Šeštadienį Kauną pasiekė 6 elektromobiliai. Vieną iš jų - sportinį „Tesla Roadster" vairavo žinomas lenktynininkas Stasys Brundza. Šalie rotušės vyko apdovanojimų ceremonija, kurios metu apdovanotas iki Kauno vedusį etapą laimėjęs iš senovinio automobilio „Pobeda" Estijoje perdaryto elektromobilio vairuotojas.

Šį sekmadienio rytą iš Kauno kartu su kitais elektromobilių maratono dalyviais išvažiavo ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Ekipaže kartu su miesto tarybos nariu Ryčiu Šatkausku buvęs meras vairavo bendrovės „Elinta" specialistų perdarytą „Toyota Aygo".

Kitu elektromobiliu „Mitsubishi i-MiEV" važiavo vicemeras Stanislovas Buškevičius ir mero patarėjas Tomas Grigalevičius. Kartu su jais vieną elektromobilių maratono ruožą, kuris tęsėsi iki Marijampolės, įveikė ir „Nissan Leaf" vairavęs Kauno miesto ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius.

Talino praėjusį ketvirtadienį prasidėjusio ir ateinantį sekmadienį Monako princo rūmų aikštėje pasibaigsiančio elektromobilių maratono dalyviai iš viso kirs dešimties valstybių sienas ir aplankys 29 miestus.

www.kaunas.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24