Kasinėjimo darbų kontrolei Kaune skiriamas ypatingas dėmesys

2013-08-23, 18:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šį penktadienį, rugpjūčio 23 dieną, Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko inicijuotas Ekstremalių situacijų komisijos posėdis. Jo metu meras išreiškė susirūpinimą dėl Kauno gatvėse nekokybiškai atliekamų kasinėjimo darbų.

„Mieste vykdomi kasinėjimai primena stichinę situaciją, kai įgyvendinus kelio atstatymo darbus, po kelių mėnesių atvažiavusi technika vėl pradeda rausti duobes. Pavyzdžių toli ieškoti nereikia - galima paminėti tiek A. Baranausko g., tiek Vydūno alėją, Radvilėnų plentą ir kt. Tai yra netoleruotina, todėl būtina išsiaiškinti priežastis, kodėl taip yra, ir imtis atitinkamų priemonių",- kalbėjo miesto meras.

Į posėdį buvo sukviesti bendrovių "Kauno energija", "Kauno vandenys", "Lietuvos dujų" Kauno filialo, LESTO, TEO ir kitų miesto požeminius tinklus valdančių bendrovių atstovai, taip pat „Laboratorinių bandymų centro", "Kauno švaros", Miesto tvarkymo skyriaus, Viešosios tvarkos skyriaus, seniūnijų vadovai, policijos ir priešgaisrinės saugos tarnybų atstovai, aplinkosaugininkai.

„Ypatingą rūpestį kelia avariniai kasinėjimo darbai, po jų dažniausiai atsiranda įgriuvos, nukenčia bendra gatvių kokybė, o atsakomybės niekas nenori prisiimti. Todėl būtina griežtesnė atliktų darbų kontrolė",- tvirtino A. Kupčinskas.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, taisyklėse numatyta, jog įvykusi komunikacijų avarija turi būti likviduota, o aplinka sutvarkyta per penkias darbo dienas. Deja, neretai darbus atliekanti bendrovė netgi nesiteikia informuoti apie vykdomus darbus, jau nekalbant apie operatyvumą. Darbų vykdytojams retai pavyksta baigti darbus per nustatytą terminą - tokiu atveju privaloma prasitęsti leidimą.

„Mieste per metus vidutiniškai vykdoma apie tūkstantį avarinių ir tris šimtus planinių kasinėjimų. Siekiant užtikrinti darbų kontrolę turėtų būti vykdomi reidai arba specialūs patikrinimai. Jeigu matosi, kad vykdomas kasimas, tūri būti stojama ir klausiama ar darbus vykdantys asmenys turi tam skirtą leidimą", - sakė A. Pakalniškis.

Kaip pagrindinę problemą A. Pakalniškis įvardino kelio dangos atstatymą po kasinėjimo darbų. Dažniausiai atlikę kasimo darbus rangovai užpila duobes skalda ir palieka neasfaltuotą neribotam laikui. Tokiu būdu esant liūtims vanduo tiesiog išplauna gruntą po asfaltu aplink paliktos duobės kraštus ir vėliau toje vietoje vėl neišvengiamai atsiranda įgriuvos.

„Jeigu kiti poveikio būdai nėra efektyvūs ir darbus atliekančių bendrovių vadovai nesiims spręsti problemų, telksime Viešosios tvarkos skyrių dėl administracinių nuobaudų skyrimo",- reziumavo meras A. Kupčinskas.

Nuspręsta, jog bendrovės ir asmenys atsakingi už kasinėjimus iki rugsėjo 1-osios turi teikti siūlymus ir pastebėjimus, kurie pagerintų kasimo darbų mieste koordinavimą, o rugsėjo viduryje planuojamas bendras atsakingų struktūrų susitikimas.

www.kaunas.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24