ES paramos lėšomis rekonstruotos dvi Vilniaus rajono Nemėžio seniūnijos gatvės

2013-07-24, 10:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pranešame, kad yra baigiamas įgyvendinti „Vilniaus rajono Nemėžio sen., Nemėžio k., Baltarusių g. ir Kuprioniškių k., Vilties-Ilgosios g. rekonstrukcija“. Projektas finansuojamas Ekonomikos augimo veiksmų programos 4 prioriteto „Esminė ekonominė infrastruktūra” priemonės „Savivaldos transporto infrastruktūros modernizavimas ir plėtra” lėšomis.  Projekto tikslas – plėtoti regioninės reikšmės transporto infrastruktūrą, formuoti reikiamo pralaidumo ir patikimo susisiekimo infrastruktūros tinklą Vilniaus rajone.

2012 metų spalio mėnesį buvo baigti vykdyti Vilniaus rajono Nemėžio seniūnijos Kuprioniškių kaimo Vilties ir Ilgosios gatvių bei Nemėžio kaimo Baltarusių gatvės rekonstrukcijos darbai. Įgyvendinant projekto veiklas buvo rekonstruotas gatvių ruožas, esantis Vilniaus rajono Nemėžio seniūnijos Nemėžio ir Kuprioniškių kaimų ribose. Paramos lėšomis buvo rekonstruota 1409 m ilgio ir 5,5 m pločio gatvės atkarpa, prasidedanti nuo rajoninės reikšmės kelio Nr. 5248 iki Vilniaus miesto ribos.

Palei gatvę  taip pat buvo įrengtas šaligatvis ir gatvės apšvietimas bei rekonstruotos Kuprioniškių kaimo Vilties ir Ilgosios gatvės t. y. kelias nuo sankryžos su Baltarusių gatve ties sankryža su magistralinės reikšmės keliu Nr. A3 Vilnius – Minskas. Bendras šių Kuprioniškių kaime rekonstruotų gatvių ilgis – 3,5 km. Projekto lėšomis taip pat buvo įrengtos eismo saugumo priemonės - automobilių greitį mažinimo kalneliai.

Atlikus gatvių rekonstrukciją buvo pagerintos eismo sąlygos: padidėjo eismo saugumas, sumažėjo neigiamas poveikis žmonių gyvenimo kokybei ir aplinkai, sumažėjo šių kelių priežiūros ir transporto priemonių eksploatacinės išlaidos bei pagerėjo rajono estetinis vaizdas.
Projektas pradėtas įgyvendinti 2011 metų pabaigoje. Projekto vertė – 3 601 307,66 Lt, iš jų 3 061 111,51 Lt – tai ES struktūrinių fondų lėšos kitos, kitos išlaidos buvo finansuojamos valstybės biudžeto ir Vilniaus rajono savivaldybės biudžeto lėšomis.

www.vrsa.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24