Prezidentė iš naujosios Lenkijos valdžios „tikisi geriausio“

2015-10-26, 16:45
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Šalies vadovė tikisi, kad su Lenkija ir toliau išliks iki šiol buvęs konstruktyvus bendradarbiavimas tokiose srityse kaip ekonomika, įvairūs projektai ir ypač saugumas Šalies vadovė tikisi, kad su Lenkija ir toliau išliks iki šiol buvęs konstruktyvus bendradarbiavimas tokiose srityse kaip ekonomika, įvairūs projektai ir ypač saugumas © M.Paliuškevič nuotr.

Lietuva gerbia Lenkijos žmonių pasirinkimą ir toliau pasiryžusi dirbti su šios šalies vyriausybe, sako Prezidentė Dalia Grybauskaitė, komentuodama parlamento rinkimų kaimyninėje valstybėje rezultatus.

„Išties Lenkijos žmonės pasisakė labai aiškiai. Matome labai aiškų rezultatą, jį, be jokios abejonės, gerbiame ir dirbsime konstruktyviai su visomis vyriausybėmis, kurios gavo tokį žmonių palaikymą", - pirmadienį Vilniuje žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė tikisi, kad su Lenkija ir toliau išliks iki šiol buvęs konstruktyvus bendradarbiavimas tokiose srityse kaip ekonomika, įvairūs projektai ir ypač saugumas.

Politologams teigiant, kad atėjus naujai valdžiai Lenkijoje gali paaštrėti tautinių mažumų klausimas, D. Grybauskaitė šiuo klausimu nebuvo linkusi spėlioti.

„Visada tikiuosi geriausio. Manydami kažko blogesnio visada tikimės geriausio, o išties tai didžiulis žmonių pasitikėjimas, ir manau, kad naujoji vyriausybė ir naujasis parlamentas šį pasitikėjimą pateisins", - sakė Prezidentė.

ELTA primena, kad Lenkijos opozicinė konservatyvioji partija „Teisė ir teisingumas" (PiS) sekmadienį triuškinamai nugalėjo valdančiąją „Piliečių platformą" (PO). Jaroslavo Kačynskio (Jaroslaw Kaczynski) vadovaujama euroskeptiškoji PiS surinko 39,1 proc. balsų, PO pelnė 23,4 proc., o buvusio rokerio Pavelo Kukizo (Pawel Kukiz) politinė jėga liko trečia su 9 proc. balsų. Iš viso savo balsą parlamento rinkimuose atidavė 51,6 proc. rinkėjų, skelbia AFP ir Lenkijos radijas.

Apklausos rezultatai rodo, kad PiS veikiausiai užsitikrino 242 mandatus 460 vietų Seime, o dabartinės premjerės Evos Kopač (Ewa Kopach) vadovaujama „Piliečių platforma" gali tikėtis 133 vietų.


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24