Lietuvos ir Rusijos pasieniečių vadovai pasirašė susitarimą dėl valstybės sienos įgaliotinių veiklos

2011-08-17, 16:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vizito Estijoje metu Lietuvos valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas generolas Vainius Butinas ir Rusijos pasienio tarnybos vadovas armijos generolas Vladimiras Proničevas pasirašė abiejų šalių susitarimą dėl valstybės sienos įgaliotinių veiklos.


Rusija tapo paskutiniąja Lietuvos kaimyne, su kuria mūsų šalis įteisino šią instituciją. Anksčiau Lietuva analogiškus susitarimus dėl valstybės sienos įgaliotinių veiklos buvo pasirašiusi su Latvija, Lenkija ir Baltarusija.
Toks dviejų valstybių susitarimas, kurį dar turi ratifikuoti Lietuvos Seimas ir Rusijos Federacijos Dūma, padės palaikyti tinkamus teisinius santykius abiejų šalių pasienyje, efektyviau reaguoti ir reguliuoti galimus pasienio incidentus, o taip pat pasitarnaus sprendžiant kitas problemas, iškylančias prie Lietuvos ir Rusijos sienos.
Tris dienas Estijoje viešėjęs VSAT vadas V. Butinas Kuresarės mieste taip pat dalyvavo keturių valstybių – Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Rusijos – sienos apsaugos žinybų vadovų susitikime, kuriame aptarti minėtoms šalims aktualūs veiklos klausimai, susiję su saugumu pasienyje.
Renginio metu apsikeista aktualia informacija apie padėtį šalių pasienyje, aptartos pavojingiausių nusikalstamų veikų plitimo per valstybių sienas tendencijos ir bendros jų užkardymo galimybės.
VSAT vadas V. Butinas kolegoms taip pat pristatė prevencines priemones, kurių Lietuvos pasieniečiai ketina imtis šalyje vykstant Europos vyrų krepšinio čempionatui.

pasienis.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24