Vyks jungiamasis Darbo ir Leiboristų partijos suvažiavimas

2013-04-22, 15:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Trečiadienį, balandžio 24 dieną, numatomas Darbo ir jos antrinės Leiboristų partijos susijungimas.

Kad valdančioji Darbo partija ir jaunimo organizacijos "Darbas" pagrindu įkurta Leiboristų partija pradėjo jungimąsi, buvo pranešta kovo pabaigoje.

Partijos reorganizuojamos susijungimo būdu į naują juridinį asmenį - Darbo partiją. Pasibaigiantys juridiniai asmenys - Darbo partija ir Leiboristų partija. Naujas juridinis asmuo - Darbo partija. Po trečiadienį susijungsiančių Darbo ir jos "dukrelės" Leiboristų partijų gims naujas juridinis asmuo, o tai reikš, kad Darbo partijai, kaip juridiniam asmeniui, nebegrės likvidavimas. Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kur Darbo partija teisiama dėl melagingos buhalterijos vedimo ir sukčiavimo.

"Susijungimu bet kokiu atveju siekiama, kaip ir visais politinių partijų susijungimais, stambinti ir vienyti bendras idėjas. Daug politinių partijų susijungimų vyksta: "tvarkiečiai" su "darbiečiais" irgi jungiasi", - Eltai sakė Leiboristų partiją inicijavusio Viktoro Uspaskicho bendražygis, Seimo narys Viktoras Fiodorovas.

"Jau netrukus bus visuotinis posėdis jų (Leiboristų partijos - ELTA) ir mūsų ir bus jungiamasis. Jeigu prokurorų pagrindinis siekis yra uždaryti Darbo partiją, tai mes ją uždarysime. Jeigu prokurorų pagrindinis siekis - nubausti Darbo partiją, visa bausmė pereis naujam kūriniui, todėl, kad kreipėmės į Teisingumo ministeriją ir parašėme, kad jungiamės su tokia sąlyga, kad pereitų visos atsakomybės naujam kūriniui. Jeigu kažkas nori sunaikinti 17 tūkst. "darbiečių", tai nepavyks nei Seimui, nei teismui, nei oponentams, nebent Dievui, jis tiktai visagalis", - yra sakęs V. Uspaskichas.

Partijų suvažiavimas vyks balandžio 24 d., trečiadienį, Kėdainiuose.

Leiboristų partija susikūrė 2008 m. birželio 15 d., artėjant Seimo rinkimams. Pirmininku buvo išrinktas jaunimo organizacijos "Darbas" lyderis V. Fiodorovas.

ELTA

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24